Bil Säljare Checklista

Att sälja en bil själv är mer komplicerat än att handla det på ett återförsäljaravtal, men att sälja till en privat fest kommer netto du ett högre pris för fordonet, enligt Consumer Reports. Om du bestämmer dig för att sälja din gamla bil så kan du följa en checklista som kommer att göra processen gå smidigare. Pris

Många ägare pris som ursprungligen sina begagnade fordon alltför höga. För att komma fram till ett rimligt pris, börja med att kontrollera flera on-line källor för bilens blå bokförda värde. Fundera på om bilen är populärt eller om sina bästa år är i backspegeln. Om reparationer kommer att behövas snart, såsom nya däck, dra av kostnaden från det begärda priset. Efter att ha gjort den rekommenderade forskning, överväga att be lite mer än vad du skulle vilja göra. Om din vinst är $ 12.000 be för $ 12.500 ex. Detta möjliggör förhandling och du kan även få det begärda priset.
Promotion

Word-of-mouth är en effektiv strategi, så berätta för alla du känner om bilen du har till salu. Tidning och on-line radannonser är bra PR vägar. Cars.com rekommenderar att använda bilder i annonser och listning speciella funktioner, såsom lädersäten, låg körsträcka eller en ägare. Och glöm inte att sätta en Till Salu skylt på bilen, en förteckning över ett telefonnummer där du kan nås. Inte alla kommer att lämna ett meddelande, enligt Edmunds, så var redo att ta telefonsamtal från eventuella köpare.
Förberedelse

Experter rekommenderar att vidta åtgärder för att få bilen redo att visa. Töm ut allt skräp och personliga objekt från bilens bagageutrymme och interiören inklusive handskfacket. Vakuum inuti säten och golv. Damm instrumentpaneler och andra ytor. Tvätta och vaxa bilens exteriör. Ren inuti och utanför speglar och fönster. Överväg att göra mindre reparationer, t.ex. byter spruckna fönster. Vara beredda att gå med en potentiell köpare att få bilen kontrolleras av en mekaniker under förköp fas. Eftersom lagar varierar enligt stat
Pappersarbete

, kontrollera med din statens avdelning för motorfordon för att lära sig om nödvändiga pappersarbetet och rutiner för att överföra ägandet. Till exempel, vissa stater kräver registreringsskyltar för att stanna kvar i bilen. Du måste logga bilens titel och registrera mätarst på det i utbyte mot betalning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-selling-basics/150321.html

Previous:
Next:

Bil Selling Basics

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.