Hur att beräkna värdet av bilförmån

Veta värdet av dina tillgångar är användbar vid affärsbeslut. Det låter dig också ordentligt bekostnad kostnaden för dessa tillgångar, med acceptabla avskrivningsmetoder, över nyttjandeperioden. Korrekt avskrivningar krävs för redovisningsändamål och resulterar i en skatteförmån som är spridda över den ekonomiska livslängden för tillgången. Kort sagt, är korrekt värdering av bilförmån ett konvent som är både nödvändigt och fördelaktigt att följa. Instruktioner
1

Bestäm kostnaden för fordonet. Detta inkluderar alla kostnader i samband med förvärvet, transport eller förberedelse av fordonet för företagsbruk, såsom omsättningsskatt, licenskostnader och avgifter titel.
2

beakta följande faktorer för att uppskatta den ekonomiska livslängden för fordonet: frekvensen av användning, ålder vid förvärvstillfället, din reparation politik, miljöförhållanden, tekniska förbättringar, rimligen förutsebara ekonomiska förändringar, skiftande av affärscentra, förbuds-lagar, och andra faktorer. IRS föreslår ritning från branscherfarenhet vid bestämning av livslängden för en bil om du inte har tillräckligt med personlig erfarenhet av liknande egendom. Addera 3

Estimate restvärdet för tillgången. Restvärde är dollarn belopp som kan återvinnas vid slutet av fordonets livslängd, när fordonet avyttras (säljs, handlas in eller skrotas).
4

Subtrahera restvärdet från kostnaden för fordonet att beräkna avskrivningsunderlag.
5

Dela avskrivningsunderlag med antalet perioder i livslängd av fordonet. Detta är den mängd av avskrivningarna som ska spelas in varje period för livslängden på fordonet.
6

upprätthålla en löpande balans ackumulerade avskrivningar på fordon som registreras varje period.

7

Subtrahera ackumulerade avskrivningar från kostnaden för fordonet för att bestämma det bokförda värdet på bilen vid en viss tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150042.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.