Hur Donera en bil enligt DMV förordningar

donera en bil till välgörenhet är en enkel process som både kan gynna dig på din deklaration i slutet av året och hjälpa en behövande organisation. Ta bilen till välgörenhet själv eller ringa och ordna att någon plockar upp det för dig. Innan du donerar, dock forskning välgörenhet för att se till att din donation är avdragsgill, och ta reda på det verkliga marknadsvärdet av bilen. Lär de regler och förordningar som gäller Institutionen för motorfordon (DMV) så att du avbryter dina taggar och registrering korrekt. Instruktioner
1

Välj en välgörenhetsorganisation som att donera din bil. Organisationer som Frälsningsarmén, United Way, lokala kyrkor och diverse andra ideella organisationer är alla intresserade av att ta emot bilar som donationer. De säljer bilen och ficka vinsten. Om du vill söka längre bort för att donera din bil, hitta andra lämpliga välgörenhetsorganisationer genom att konsultera en notering av Forbes Top 200 välgörenhetsorganisationer i Amerika.
2

Bekräfta att välgörenhet du har valt är godkänd av IRS (Internal Revenue Service) som en välgörenhetsorganisation och berättigade till avdragsgilla bidrag. Organisationen måste vara registrerad 501 (c) (3) organisation och har vanligtvis dessa uppgifter på sin trycksaker. IRS upprätthåller en lista över godkända välgörenhetsorganisationer i den offentliggörs 78, finns på IRS webbplats. Publikationen listar inte alla berättigade välgörenhetsorganisationer.
3

Kontakta DMV i ditt tillstånd för att avboka din registrering och taggar och avgöra om du måste faktiskt fysiskt vända i dina taggar. Förordningarna skiljer sig från land till land, och du kan göra detta antingen via telefon eller personligen. Till exempel, i North Carolina, måste du ha välgörenhet namn och adress, datum för bil donation, körsträcka läsning från vägmätaren, och en notation för skador på bilen. Då måste du skriva ditt namn under där den frågar efter säljaren på bilens titel, och få formen attesterad. Slutligen, ta bort registreringsskyltar från begagnad bil och antingen använda dem på en annan bil eller ta dem tillbaka till North Carolina DMV.
4

Få ett kvitto. Du behöver också bevis för donation, såsom ett kvitto från välgörenhet och en kopia av titeln överföringen. Per nuvarande IRS riktlinjer, om din donerat bil är värd mer än $ 500, måste du bifoga IRS Form 8283 till din deklaration. Om det är värt mer än $ 5000, måste dokumentationen innehålla en extern utvärdering.
5

Bestäm marknadsvärdet på din bil. Detta är inte nödvändigtvis "blå bok" värde, utan hänvisar till priset på en jämförbar bil som förtecknas i en begagnad bil köpguide, kan många av dessa finns på nätet, såsom Edmunds. För tips från IRS om värderingen, se publikation 561, finns på IRS webbplats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150043.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.