Hur att bedöma värdet av bilförmån

Som företag måste du bedöma värdet av dina tillgångar, inklusive din tjänstebil. Att veta värdet på din tjänstebil är nödvändigt varje år när reseräkningar och årsredovisningar måste slutföras. Använda rätt avskrivningsmetoder, kan du uppskatta värdet på företagets bil för redovisningsändamål och skatteförmåner. Instruktioner
1

Bestäm hur mycket bilen kostar vid köptillfället. Inkludera alla kostnader, såsom förvärv, förberedelser för bilen som ska användas för företaget, relevanta försäljning och skatter företag, avgifter titel och licensavgifter.
2

Lista de olika faktorer som direkt påverkar värdet av en bil, inklusive frekvens, ålder inköp, bilreparationer politik, förbättringar eller tillägg, miljöförhållanden, lagar och ekonomiska förändringar som har påverkat användningen av bilen.
3

Beräkna restvärde bilförmån. Detta är dollarn belopp bilen är värd efter att avyttras, oavsett om den säljs, handlas eller kasseras. Med andra ord, det är vad bilen är värd nu.
4

Beräkna avskrivningsunderlag värdet av bilen genom att subtrahera restvärdet beräknats i föregående steg från kostnaden för fordonet, bestäms i Steg 1.
5

Dividera detta antal med antalet nyttjandeperioder bilen har. En period beräknas vanligen per år. Till exempel kan en bil ha 20 nyttjandeperioder innan det handlas i.
6

fatta det slutliga ackumulerade avskrivningar värde och subtrahera det från kostnaden för fordonet för att bestämma värdet på företaget bil vid given tidpunkt. För att bedöma värdet av bilförmån under sex månader, använda uppdaterade uppgifter och kör balans ackumulerade avskrivningar, som förändras som bilen lägger på nyttjandeperioder och faktorer som påverkar den totala substansvärde på bilen.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/150045.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.