Hur Inspektera en bil

När du köper eller säljer en bil, är det första du bör göra inspektera bilen och har det utvärderas. Du kan ta din bil till en återförsäljare eller mekaniker och har det gjort det, eller du kan inspektera bilen själv genom att följa dessa steg. Instruktioner
Inspektera utsidan av bilen
1

Undersök färgen för att se om det har bleknat eller slitna. Kontrollera om repor, chips, stötar och rost.
2

reda på om bilen hade någon kropp fungerar. Om det gjorde det, ser bilen över för att se till att det blev gjort rätt. Kontrollera dörrarna för att se till att de är raka och i linje, öppen och stänga smidigt och ha en ordentlig tätning mot buller och den yttre miljön.
3

Inspektera vindrutan och windows. Kontrollera att det inte finns några sprickor, hål eller repor, och att fönstren fungerar normalt, köp 4

Kontrollera speglar och strålkastare för att se till att det inte finns några repor eller trasiga bitar, inklusive områdena runt speglar och lampor. Se till speglarna är fästa tätt och kan placeras korrekt. Se till att belysningen fungerar.
5

Titta över de främre och bakre stötfångare för eventuella skador, inklusive dings, bucklor eller repor. Se till att skräpet är i gott skick och att det inte finns något saknas eller är ofullständig gjutning eller trim. Se till att skräpet är säkrad tätt. Om trim är gummi eller vinyl, se till att det inte har bleknat.
6

Kontrollera att däcken är i bra form. Kontrollera om slitbanan är jämnt slitet och om det finns tillräckligt mönsterdjup på däcken. Undersök hjulen för repor och märken.
Inspektera insidan av bilen
7

Kontrollera mattor, mattor och säten för slitage, fläckar, revor och bleknar. Kontrollera att det inte finns några cigarett brännskador eller fläckar.
8

Undersök Elektrisk utrustning och komponenter (radio, vägmätare, luftkonditionering, etc.) för eventuella fel eller problem.
9

Kontrollera att sätena är funktionella och att säkerhetsbältena fungerar. Du kanske vill ha en tekniker inspektera säkerhetsbältena att se till att de fungerar.
Inspektera bilen Mekaniska Soundness
10

Starta bilen och lyssna på motorn . Kontrollera att det inte finns några ovanliga ljud, t.ex. vissla, mullrande, pinga, knackar eller baktändning.
11

Titta under fram-och baksidan av bilen för någon ny vätska droppar. Kolla under huven efter läckor runt motorn sömmar och slangkopplingar.
12

provköra bilen för att se om det accelererar smidigt, snabbt svarar på varv, drar i endera riktningen, eller gör några ovanliga ljud . Testa bromsarna och se till att de fungerar på rätt sätt, och att de inte gnisslar eller slipa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/car-appraisals/149997.html

Previous:
Next:

Bil Utvärderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.