Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Olika sätt att förbättra gas körsträcka

Med osäkerheten om gaspriserna är många förare som letar efter snabba sätt att öka sin gas körsträcka. Tyvärr har många oseriösa företag försöker dra nytta av detta faktum genom att erbjuda produkter som påstår sig göra stora ökningar i gas körsträcka. Medan vissa produkter inte visar en liten ökning av gas körsträcka, enligt Naturvårdsverket, de bästa sätten att öka gas körsträcka är att köra mer effektivt och hålla bilen väl underhållna. Effektiv körning

köra mer effektivt kan minska bränsleförbrukningen med så mycket som 25 procent. Körning vid lägre hastigheter kan spara mycket bränsle. Enligt Federal Trade Commission, kan köra i en hastighet av 55 km /h sparar 20 procent mer gas än att köra på 65 mph och 25 procent mer gas än att köra på 75 mph. Bilar använder mer bränsle i perioder av acceleration än att bibehålla hastigheten. I stadskörning, ägna stor uppmärksamhet åt trafiken och undvika tailgating att minska behovet av stopp och starter. På motorvägen, använder farthållaren att hålla en konstant hastighet och använder overdrive växlar, om din bil har dem, för att hålla motorn igång mer effektivt.
Korrekt underhåll av fordon
< p> Ett dåligt underhållna fordon kan använda upp till 20 procent mer bränsle än en välskött en. Byte av olja, oljefilter och luftfilter på tillverkarens rekommenderade intervall kan öka gas körsträcka med upp till 10 procent och ökar motorns livslängd. Att hålla däcken är pumpade på rätt nivå kan spara upp till sex procent mer bränsle än om däcken är för lågt. Om däcket anger ett intervall av tryck som är acceptabel, kommer det högre antalet vara mer effektiv än den lägre nummer.
Övriga tips

Enligt US Department of Energy, ta bort onödig vikt från bagageutrymmet eller andra förvaringsutrymmen i bilen kan öka bränsleförbrukningen med upp till två procent. För att undvika slöseri med gas, stäng av motorn och undvika tomgång när väntar i rader. En bil med en varm motor drar hälften så mycket bränsle som en med en kall motor. Planera ditt tips och kombinera flera små ärenden på en resa kan fördubbla bränsleeffektivitet. Slutligen, överväga att investera i en mer bränslesnål bil. En bil som får 30 miles per gallon kommer att spara över $ 3000 dollar i bränsle under fem år när gasen är prissatt till $ 2,50 per gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135537.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.