Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Varför är det bäst att Fyll din bensintank Efter 06:00

Med de höga bensinpriser sett de senaste åren är det många människor som letar efter tips på att få så mycket som möjligt ur varje gallon köpt av gas. Färska rapporter har visat att pumpa gas under kallare tider på dagen, såsom kvällen eller tidigt på morgonen, faktiskt kan ge konsumenten mer bränsle energi per gallon gas. Utbyggnad av bensin

När temperaturen ökar, kommer bensin expandera, vilket ökar dess volym. Mängden energi i bensin är relaterad till vikt, dock, och inte volym. Detta innebär att bränslet pumpas i områden med varmare temperaturer kommer att innehålla mindre energi än bränsle pumpas i regioner med lägre temperaturer.
Hot Fuel Premium

En statlig studie som genomfördes i sommaren 2007 analyserade hur mycket konsumenter spenderas på bensin påverkas av temperaturen. Denna forskning slutsatsen att konsumenterna köpte över 513 miljoner liter bensin som tillskrevs den termiska expansionen av bensin. Detta motsvarade en "het bränsle premium" på cirka 1,5 miljarder dollar under sommaren 2007. Addera ditt bästa tiden på dagen
p Det finns motstridiga perspektiv på om man ska pumpa gas tidigt på morgonen eller sent på kvällen. De lagringstankar för bensin är under jord, och många hävdar att den bästa tiden att köpa bensin på morgonen eftersom bensinen kyler ner mest under natten. Dock skulle pumpa på natten (efter 6 PM, till exempel) ändå vara mer effektivt än att pumpa bensin under mitten av dagen. Den överliggande konceptet är att ju kallare temperaturen är, desto tätare gas kommer att vara. Detta kommer att innebära att mer gas kommer att pumpas in i din tank på macken.?
Myth
p Det är också tron ​​att tiden på dagen bensin pumpas inte dramatiskt påverka priset. Bensin expanderar cirka 0,069 procent för varje Fahrenheit grader. Vissa tror att detta inte gör en stor skillnad totalt sett. Anser dock AAA Arizona taleskvinna, Linda Gorman, att pumpa gas första sak på morgonen får konsumenterna det bästa erbjudandet på gas pump. Många konsumenter tror att varje liten bit av sparade pengar är till hjälp, speciellt i dagens ekonomi.
Andra råd
p Det finns många andra tips och tekniker för att spara pengar på bensin. En är att se till att din bil är väl underhållna. Rengöring luftfilter och hålla däcken vid rätt lufttryck kommer också att hjälpa dig att få mer pengar för varje gallon köpt bensin. Din lokala mekaniker eller auto återförsäljare kommer att kunna erbjuda fler råd om vilka typer av andra prisvärda tjänster är tillgängliga för att maximera bensin effektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135297.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.