Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Symtom på vatten i bränsle

Det finns ett antal sätt att vatten kan finna sin väg in i en bils bränsletank. Till exempel, om du råkar lämna tanklocket av när det regnar, kan vatten komma in. Om du bor i en mycket fuktig miljö, kan luftfuktigheten bosätta sig i tanken som vatten över tiden. I en ovanlig situation, kan du ha oturen att sätta gasen i din tank som redan har blandats med vatten. Det finns några tecken på att du bör hålla utkik efter om du misstänker att det finns vatten i bränsletanken. Bil startar inte eller Jumping

Motorn behöver bränsle för att starta upp, så om det matas vatten eller gas som är starkt blandas med vatten, kommer det inte få den gnistan som behövs för att skjuta upp. Dessutom, om du ska köra längs och bilen börjar rycka och hoppa som om du håller på att ta slut på gas, även om tanken är på "F", då detta kan vara ett tecken på vatten i bränsle. Bilen hoppar eftersom motorn matas för mycket vatten, och startar igen när själva gasen slår systemet, vilket gör att bilen att fortsätta på.
Bad bränsleinsprutning

vatten i en tank kan korrupta systemet bränsleinsprutning. Över tiden, kommer vattnet att orsaka rost bildas i systemet (det kan medföra att delar av motorn att rosta över liksom). Om du tar bilen till en mekaniker och se rost eller annat problem med bränslesystemet, så är det ett tecken på att du kan ha vatten i bränslet.
Gasen skulle ta slut snabbt

Ett tydligt tecken på att din bensintank kan ha vatten i det är om din gas tar slut snabbare än vanligt. Kontrollera bilens annonserade körsträcka per gallon och jämför att din faktiska miles per gallon. Om bilen körs ut av gas för snabbt (förutsatt att alla andra möjliga frågor är uteslutna), kan det finnas vatten i tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135127.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.