Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra MPG av Dodge Dakota

Dodge Dakota är en mid-size pickup som gjorde sin debut 1987. Under årens lopp har Dakota försetts med ett antal olika motorer, inklusive fyrcylindriga, sexcylindriga och åtta-cylindriga motorer. Den mest bränsleeffektiva - en 2,5 liters, fyrcylindrig motor - har erbjudits på Dakota sedan 2002. Den sista Dakota med denna motor uppnått 19 mpg i staden och 24 mpg på landsväg. Även om du inte har den mest bränsleeffektiva motorn i din Dakota, kan du fortfarande ta åtgärder för att förbättra körsträcka du får från din lastbil. Instruktioner
1

köpa och installera ett insynsskydd utformad för modell och årsmodell på din Dakota. Den insynsskydd passar över sängen av lastbilen och minska luftmotståndet. Med en minskning av motståndet kommer ett uppsving i Dakota bränsleeffektivitet.
2

boka en tid för att få din Dodge Dakota servas av en professionell mekaniker. I synnerhet be mekanikern att kontrollera bränsleinsprutarna. Om spridarna är smutsig, kommer din bränsleekonomi hämmas och spridarna bör rengöras. Har mekanikern kolla även lastbilens tändstift, bränsleledningar, bränslepump och bränslefilter. Slutligen frågar mekanikern att kontrollera Dakotas syresensorer. Byta en dålig syresensor kan ge en 40 procentig förbättring av bränsleekonomin.
3

Byt olja och luftfilter på Dakota själv. Dessa är enkla uppgifter som du kan göra själv utan att behöva betala en mekaniker. Byta olja regelbundet och byte av luftfiltret kommer att öka bränsleekonomin genom att göra Dakota motor fungerar mer effektivt.
4

Kör din Dakota pickup under 60 mph på motorvägen och undvika tailgating eller aggressiv körning i hög -trafikrapporter. När saktar ner, möjliggöra tillräckligt utrymme mellan din bil och bilen framför dig. Försök att förutse trafikförhållanden framåt och undvika plötslig acceleration. Dessa åtgärder kommer att bidra till att förbättra bränsleeffektiviteten på din Dakota med cirka 5 procent, Federal Trade Commission rapporter.
5

Minska mängden vikt som du dra i Dakota. Även om din bil har en mer kraftfull V-6 eller V-8 motor, kommer extra vikt bränna extra bränsle. Minimera lastbilens vikt genom att ta bort onödiga last från sin säng och begränsa antalet eftermarknaden tillbehör. Till exempel, en vinsch, störtbåge, husbil skal, skumt, lyft kit och större, all-terrain däck kommer att lägga extra vikt, vilket kommer att sänka bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135667.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.