Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Kan jag sätta Tvättsprit i min bensintank för att ta vatten ut ?

Att köra en bil med vatten i sin bensintank är både farligt och skadligt för fordonet . Vissa hem avhjälpa entusiaster och lekmän mekanik föreslår hälla tvättsprit i bensintanken för att eliminera vattnet . Även om detta kan vara till hjälp i vissa fall , kan det inte vara den bästa idén. Varför Alkohol

Principen bakom hälla alkohol i bensintanken är följande : När alkoholen tillsätts till en gastank med vatten och bensin i den , sjunker alkoholen till botten och absorberar vatten , bildar en kombination som inte längre är skadligt för din bils motor . Vattnet , gas , och alkohol är därefter bränns upp och utslagen ur tanken . Innehåller
Farorna med tvättsprit

Men en flaska 70 % tvättsprit redan en bra bit av vatten , vilket gör det till en dålig vattenabsorbator . I vissa situationer kan det orsaka ännu skada på din bil .
Rekommenderade Produkter
p Det finns flera liknande produkter som fungerar på ett liknande sätt och är mycket mer effektiva för att avlägsna vatten. Den vanligaste av dessa - Heet - innehåller en form av alkohol som är bättre lämpat för att absorbera vatten . Om vattnet är i en båt bensintank , kommer produkten Watersorb eliminera den .
P Om du är fast beslutna att undvika att köpa en specialdesignad produkt för att få vatten ur din tank , är isopropylalkohol ett mycket bättre val än tvättsprit .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135066.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.