Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur fungerar en hybrid Work Bil Motor?

En hybridbil är en som använder mer än en typ av energi för att ge förflyttning. Den elektriska bensin versionen har funnits sedan 1902 då Ferdinand Porsche byggde Mixtewagon som hade elmotorer i sina hjulnav powered by ackumulatorer som var i sin tur ut av sin bensinmotor. Hybridbilar var ganska populär förrän på 1920-talet då Henry Fords införandet av det löpande bandet gjort bensinbilar mer överkomligt. Den senaste generationen av hybrider började med Toyotas Prius 1997. Hybridiserings

Dagens hybrider är övervägande gasdrivna fordon som använder elektrisk ström som extraanställd. De klassificeras som mild eller full hybrider. En mild hybrid ger en hjälp från en elektrisk motor till sin bensinmotor, omvandlar den kinetiska energin från inbromsning till elektrisk energi, och stannar bensinmotorn när bilen står stilla eller i stop-and-go-trafik. Full hybrider gör allt som en mild hybrid gör och dessutom de förlitar sig helt på elmotorn för framdrivning i vissa situationer.
Idle-Off

När en hybridbil stoppas, dess bensinmotor stängs, vilket sparar bränsle och minskar utsläppen. När bilen börjar röra sig igen, kommer bensinmotorn startar automatiskt. Denna automatiska stopp och återstart kan uppnås med vanliga startmotorer, så denna funktion ensam gör inte en hybrid.
Bromsenergiåtervinningen

Konventionella bromsar använder friktion att konvertera en bils rörelseenergi till värmeenergi. I en hybrid med regenerativ bromsning, del av bromsningen görs av den elektriska motorn arbetar som en generator. Motorn-generatorn vänder, omvandling av kinetisk energi till elektrisk energi. För att denna process skall fungera effektivt måste den elektriska motorn vara större och arbetar på en högre spänning (över 60V) än en konventionell startmotor. Dessutom måste de använda batterierna kunna lagra stora mängder energi än konventionella batterier.
Power Assist

En kombination av idle-off, regenerativ bromsning och Power Assist funktioner berättigar bilen att kallas en mild hybrid. Kraft bistå innebär att elmotorn har tillräckligt med kraft för att hjälpa bensinmotorn accelerera fordonet. Denna extra effekt möjliggör en mindre, effektivare bensinmotor utan förlust av prestanda. De ekonomiska och miljömässiga fördelar med en mindre motor är uppenbara.
All Electric Propulsion

En full hybrid kombinerar idle-off, regenerativ bromsning och makt bistå funktioner med alla eldrift. Vid start och vid körning i låga hastigheter, är fordon som drivs helt av elmotorn. Vid högre hastigheter ger bensinmotorn makten
Plug-in Hybrid

Vissa hybrider har en plug-in funktion:. Kan du ladda batterierna genom att ansluta dem i elnätet. När fulladdat, kan du köra dem på korta resor (20 till 60 miles) utan att någonsin starta bensinmotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135293.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.