Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan förbättra Ford Ranger XLT 4X4 Gas Mätarställning

Ford Ranger har skrivit en mängd betyg bränsleekonomi genom åren. Oftare än inte, har sin bränsleeffektivitet beroende på om den har en 4 - eller 6-cylindrig motor, en manuell eller automatisk växellåda och två-eller fyrhjulsdrift. En fyrhjulsdrift, 6-cylindrig Ranger med en automatisk växellåda bevisar oftast den minst bränsleeffektiva av alla. Den Rangers trim paket, det vill säga om det är en XLT, har liten eller ingen effekt på den totala gas körsträcka. Utrustad med rätt kunskap, men det finns metoder du kan vidta för att förbättra bränsleeffektiviteten. Instruktioner
1

Styr Ranger XLT i tvåhjulsdrift, skifta till fyrhjulsdrift bara när du har något annat val. Fyrhjulsdrift är avsedd för användning i extrema förhållanden, såsom hård terräng eller hårt väder. Tvåhjulsdrift bör utnyttjas under alla andra körförhållanden för att optimera gas körsträcka.
2

Ta bort alla tillbehör som äventyrar Rangers aerodynamik eller ger tyngd till lastbilen. Exteriör belysning, barer, lift kit, överdimensionerade däck, tunga hjul /fälgar och husbil skal alla negativt påverka Rangers dra och vikt. Ta bort dessa delar bör hjälpa lägga miles per gallon till din bränsleekonomi.
3

bort någon nyttolast som bogseras i Ranger säng så snart som möjligt. Också undvika dragande extremt tunga laster. Den lättare ram och mindre motor av en Ranger är inte utformade för massiva vikt eller bogsering. Den extra belastning i samband med bogsering och dragande kommer oundvikligen att minska Rangers bränsleeffektivitet.
4

Sköt din hastighet. Enligt Federal Trade Commission, kommer ett fordons bränsleekonomi börja lida mer märkbart vid hastigheter över 60 mph. Även om detta är sant för alla fordon, är det särskilt viktigt att tänka på när man kör din Ranger. En lastbil var aldrig avsedd för drift vid höga hastigheter.
5

Anställa Rangers overdrive och kryssning styrfunktioner. De flesta nyare Rangers, speciellt de som är utrustade med den XLT paketet, kommer att ha farthållare och overdrive. Dessa funktioner kommer att hjälpa till att minska motorns varvtal och bidra till att upprätthålla en konstant hastighet, som båda nytta bränsleeffektivitet. Även om du äger en äldre Ranger XLT, utan farthållare eller overdrive, kan du göra en samlad insats för att driva en konstant hastighet och undvika att varva med motorn till ett högre varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135560.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.