Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man reparerar en plast bensintank

Plast gastankar är lätta och inte föremål för rost. Detta gör dem idealiska för båtar och gräsklippare. Plast gastankar är mycket tålig, men att de fortfarande kan vara skadad. Skadan kan vara mindre hårfina sprickor och sprickor, eller mer stora hål och läckor. Stegen för att reparera en plast gastank beror på typen av skada bensintanken lidit. Saker du behöver
Skruvmejsel
gaslager Plastbehållare
rengöringsmedel
BBs
Soap
handduk
Sandpapper
Epoxy
SPACKEL
Mätning tejp
Plast
Avbitare
Värmekanon
Pincett
Visa fler instruktioner
Prep Work
1

bort plasten bensintanken. Koppla loss bränsleledningen. Lossa muttrar, bultar eller klämmor som håller bensintanken på plats.
2

Töm någon gas kvar i tanken till en ren förvaringsbehållare.
3

Tvätta utsidan av bensintanken med tvål och varmt vatten. Ta bort all smuts, fett och smuts. Om det inre av bensintanken är belagd med en brunaktig gas rest, måste den rengöras samt. Häll BBs och plast-tvättlösningsmedel i bensintanken. Skaka kraftigt i flera minuter. Häll BBs och rengöring lösningen i en engångsbehållare. Spola gastank flera gånger med plast-rengöringsmedel.
4

Torka bensintank med en handduk.
Sprickor och frakturer
5 < p> Sand det skadade området lätt med 200 sandpapper. Uppruggning upp plastyta hjälper epoxin att fästa bättre.
6

Blanda epoxi förening enligt tillverkarens instruktioner på behållaren.
7

Applicera epoxin skadade område av bensintanken. Fyll i sprickor jämnt och smidigt. Torka bort överflödig epoxi med en fuktig trasa. Låt plåstret att torka och härda i den tid som rekommenderas av tillverkaren.
Plastic Patch
8

Mät hålet i bensintanken med en linjal eller mätning tejp.
9

Skär en plast lapp med avbitare. Gör det något större än hålet som håller på att lagas.
10

Värm det skadade området av gastank med en värmepistol tills plasten är mjuk och formbar. Värm bladet med en spackel med värmepistol samt.
11

Placera plast plåster på det skadade området. Håll den på plats med pincett och jämna plasten med den varma spackel. Kör spackel från topp till botten. tills plasten plåstret är helt säkrad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135641.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.