Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur gör jag Öka bränsleekonomin på en 2000 Chevy Pickup Truck?

En Chevy pickup kan göra många saker. Det kan gå off-road och tackla terräng att andra fordon inte kan. Det kan dra och bogsera stora, tunga objekt eller nyttolaster. Det kan även göra det vardagliga uppgiften att köra ett dagligt arbete pendla. Men, är det en sak man inte kan göra nå samma gas körsträcka som en liten kombi eller sedan. Ändå är det inte omöjligt att hjälpa din lastbil bli mer bränsleeffektiva. Tvärtom, det finns åtgärder du kan vidta omedelbart för att förbättra gas körsträcka på din Chevy truck. Instruktioner
1

begränsa vikten på din 2000 Chevy pickup truck. Lastbilen är redan tung nog. Tillsatsen av extra vikt kommer att placera en större belastning på motorn och få den att guzzle mer gas. Du kan enkelt minska lastbilens vikt genom att ta bort delar som inte är nödvändiga för dess funktion. Till exempel, om lastbilen har en hake som du aldrig använder, ta bort den. Samma sak gäller för överdimensionerade däck, barer rulle, barer steg, vakter grill, skenor säng, husbil snäckor och alla andra eftermarknadstjänster tillbehör.
2

Haul eller bogsera last endast när det är nödvändigt. Till exempel, om du har en last av timmer eller konstruktionsmaterial i din säng, inte dra inte den runt stan hela dagen. Lasta det så snart du kan. Återigen, kan vikten lägga upp snabbt, och bara 100 pounds kommer att dränera bränsleeffektiviteten med upp till 2 procent, enligt statistik från Federal Trade Commission.
3

Frigör lastbilens fyra- Fyrhjulsdrift och användning tvåhjulsdrift så ofta som möjligt. Om du har fyrhjulsdrift på din Chevy truck, vet du att det kan vara praktisk funktion i dåliga körförhållanden. Dock ökar fyrhjulsdrift även gas användning. Använd inte fyrhjulsdrift på torr asfalt eller i alla förhållanden där tvåhjulsdrift räcker.
4

Kör din Chevy pickup ansvarsfullt. Dålig gas körsträcka är kanske inte helt på grund av truckens konstruktion. I själva verket, dina körvanor spelar en stor roll i bränsleeffektivitet. Din Chevy pickup byggdes inte för fortkörning på motorvägen, racing från stoppljus till stoppljus eller stoppa på en femöring. Sådan aggressiv körning, enligt Department of Energy, kan slash bränsleekonomin med cirka 33 procent.
5

Ändra truckens motorolja. Dirty, ineffektiv oljan kommer att orsaka att motorn i din Chevy truck för att kämpa, på grund av ökad friktion och slitage. Ren olja kommer att hjälpa den att köra effektivt och använda mindre gas. Hålla luftfiltret rent. Kontrollera filtret varje gång du ändrar truckens oljan. Också regelbundet övervaka lastbilens däck, se till att de är helt fyllda till det tryck som anges på sidoväggarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135432.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.