Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vilka är de funktioner Glödstift?

Tändstift används i bensinmotorer för att antända bränslet. Dieselmotorer använder inte tändstift, eftersom de antända bränslet genom att komprimera den. Men de har en plugg kallas en "glödstift" som är nödvändig för användning av en dieselmotor fordon i kallt väder. Ett glödstift har många viktiga funktioner. Värm upp motorn


viktigaste funktion glödstiftet är att hjälpa varm motorn under kalla perioder. Dieselmotorn kräver mycket värme för att fungera konsekvent, eftersom dieselbränslet kommer endast utlösas om den komprimeras kraftigt. Detta är inte ett problem under varma perioder eller om motorn har varit igång ett tag. Men om din dieselmotor har suttit i kallt väder under en lång tid, kommer motorblocket blir mycket kallt. Den kalla motorblocket kommer att suga upp all värme när du försöker starta motorn, vilket kan göra att kämpa för att starta. Ett glödstift sticker bara en bit in i brännkammaren. Den kommer att använda batterikraft för att värma upp sig själv överdrivet, som sedan kommer att orsaka resten av motorblocket att värma. Ett glödstift kan orsaka motorblocket att värma till 800 grader Celsius, kraftigt förbättra motorns förmåga att starta.
Minska utsläppen

Dieselmotorer skapa en vitaktig blå rök medan de bränner. Detta orsakas av det brinnande dieselbränsle skapa rök som är skadliga för miljön. Glödstift bidra till att minska dessa utsläpp med upp till 49 procent genom att skapa en mer effektiv förbränning miljö. Med en varmare motor, kommer bränslet att brännas lättare och kommer att "optimeras", vilket betyder att den kommer att brännas smidigare och fullständigt, vilket eliminerar mycket av rök efter-påverka för att driva en dieselmotor. Detta beror på glödstiftet kommer fortfarande vara otroligt varm efter start av motorn. Det kommer långsamt svalna när motorn-enheter, men den extra värme som orsakas av den kylande plugg liksom den återstående värme från vänster upphettning av motorblocket hjälper bränslet brinna effektivare än annars.


minska bullret

Tidiga dieselmotorer var oerhört högt. Kolvarna löpte mindre smidigt än i bensinmotorer kolvar, vilket skapade ett dån dåligt rörliga kolvar. De var särskilt högt när kallt, eftersom bränslet skulle brinna mycket mindre effektivt, vilket ökar bullret. Men medan dieselmotorer är ännu starkare än bensinmotorer, har glödstift bidragit till att öka effektiviteten i bränslen och därmed minska det buller som skapas av motorn igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134866.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.