Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Vad är skillnaden mellan diesel och blyfri bränsle ?

Precis vädret , gaspriserna är en ständigt återkommande fråga på samtalet eftersom de förändras kontinuerligt och påverkar de flesta människor dagligen . Oftast , nyheter och samtal kretsar kring den allmänna uppåtgående trenden av gaspriserna , men det finns också en skillnad i pris mellan diesel och blyfri bensin . Missuppfattningar

blyfritt bränsle är den moderna termen för bensin . Sedan upptäckten att bly är skadlig för människors hälsa , har det inte tagits med i en mängd olika vardagliga produkter , bland annat gas och pennor . Termen blyfri är ett vedertaget begrepp för vanlig bensin , medan diesel är en annan typ av bränsle .
Effektivitet

Bensin och diesel används olika av bilmotorer . Även bensin kräver en gnista för att tända den , är diesel sprutas in komprimerad luft som lyser bränslet spontant . En bensinmotor använder ett lägre förhållande mellan luft och bränsle än en dieselmotor gör , så bilar som körs på diesel behöver tanka mindre ofta än bilar som drivs med bensin .
Effekter < br >

Både diesel och bensin släpper ut koldioxid när bränslet förbränns . Dieselbränsle producerar faktiskt en större mängd koldioxid per gallon brände än bensin gör , men på grund av dess högre bränsleeffektivitet , dieseldrivna bilar producerar mindre koldioxid än de som körs på bensin .
< Br >
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134975.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.