Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Diesel Exhaust Vs. Bensin Exhaust

Any förbränningsprocess, oavsett bränsle, producerar ett antal skadliga gaser som måste behandlas och evakueras från motorn. Bortsett från grundläggande design överväganden om motortyp, måste både diesel och gas avgaser motorn optimeras för att utföra denna uppgift så tyst och effektivt som möjligt utan att hindra bränsleekonomi eller hästkrafter. Combustion Biprodukter

Combustion definieras som kombinationen av en energikälla med syre, som producerar värme, expanderande gaser och vatten. För kolväten (väte-kol-molekyl) brinnande motorer, är den primära gasen biprodukt kolmonoxid (CO). Om syre och bränsle var de enda saker som går in i motorn då CO skulle vara det enda utsläppet, men luften är ca 78 procent kväve. I kombination med syre vid höga temperaturer detta kväve förvandlas till farliga kväveoxider (NO och NO2, kollektivt kallas kväveoxidutsläppen).
Fuel Föroreningar

Råolja är i huvudsak flytande rester av forntida liv, vilket innebär att det är långt ifrån ren. Även om raffinering avlägsnar många av oljans basiska föroreningar, tillverkare lägger ofta några tillbaka i att förbättra motorns prestanda, bränsleekonomi och motorns livslängd. Dessa tillägg kan innehålla bensen (en mycket cancerframkallande förening som fungerar som ett lösningsmedel) och svavel (som konverterar till svaveldioxid och svavelsyra när den träffar fukt). Svavel har länge använts som smörjmedel i dieselbränslen, men EPA mandat under den första delen av århundradet successivt fasas denna tillsats för att göra extremt lågsvavliga dieselbränslen.
Konvertering

Alla moderna motorer använder katalysatorer, vilket fällan avgaser i en bikupa-liknande matris av ädelmetaller. Eftersom avgaserna strömmar igenom, det är överhettad (för att bryta molekylerna isär) och återförenas för att bilda mer godartade former. Kolmonoxid blir koldioxid, blir NOx kväve och syre och oförbränt bränsle blir bränns med syre produceras av NOx reaktionen. Diesel omvandlare använder ofta ett system för syre lagring för att hjälpa mer fullständigt oxidera skadliga utsläpp när pedalen träffar metallen.
Dieselemissioner

Dieselmotorer inte använder en gnista att antända bränslet, de bara pressa luft /bränsleblandningen tills det blåser upp. De höga förbränningskammaren tryck av dieselmotorer bränna mer av kvävet i luften, vilket skapar betydligt högre kväveoxidutsläpp än de flesta bilar. Många moderna dieselmotorer (som de som gjorts av Mercedes) använda urea injektion (varumärke namn AdBlue) för att minska NOx-utsläppen. Urea är vanligt förekommande i däggdjurs urin, och är en kraftfull kväve bindemedel. Injicera det i diesel avgaser huvudsakligen metaboliserar NOx-molekyler, dela dem isär i sina beståndsdelar kväve-och syreatomer långt mer effektivt än katalysatorn kunde själv. Addera Design
< p> Diesel och avgaser bensin är konstruerade på samma sätt (genom att de är optimerade för en kompromiss mellan höga flöden och höga avgashastighet), men dieselavgas design är mycket mer kritisk till motorns livslängd och hästkrafter. En mycket restriktiv dieselavgaser kommer fånga värme i turbon, vilket ökar NOx-utsläpp och kan förstöra turbon. Dessutom, biodiesel och andra turbomotorer behöver en mycket friflytande avgaser för att minska mottrycket inuti turbo själv. Mottryck skadar hästkrafter på icke-turbomotorer, men det kommer att allvarligt begränsa uppsving potentialen hos en turbomotor. Detta har en direkt negativ korrelation till både hästkrafter och bränsleeffektivitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134867.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.