Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur man kan förbättra Diesel Gas Mätarställning

Med stigande kostnaderna för bränsle, vill du säkert att vidta åtgärder som kan bidra till att öka din diesel bränsleeffektivitet. Den goda nyheten är att det finns tekniker som kan ge flera extra miles per gallon och hjälpa dig att spara värdefulla dollar i processen. Införliva några förändringar i dina körvanor och underhålla din bil väl kan lägga dollar till ditt sparande och körsträcka till din bil. Instruktioner
1

Upprätthåll rätt däcktryck. För lågt lufttryck orsaka att fordonet konsumera mer gas. Ta reda på däcktryck som rekommenderas av din bil tillverkare från din manual. För korrekt lufttryck i däcken och bra däck drift på vägar och i svalare väder, tillsätt 2 pounds till rekommenderat tryck.
2

Undvik att lasta tunga vikter i bilens bagageutrymme och interiör. Lastade fordon bränna mer gas för att övervinna luftmotståndet, vilket minskar körsträcka. Enligt US Department of Energy, en extra vikt på 100 pounds i bilen kan minska din diesel körsträcka med upp till 2 procent. Minskningen beror på andelen av överskottet vikt i förhållande till vikten av ditt fordon. Addera 3

Använd bilens luftkonditioneringen så lite som möjligt. AC förbrukar ca 8 hästkrafter och detta effektbehov bränner mer gas. Stäng av AC när du kör i låg hastighet och vid stoppsignaler och öppna ditt fönster för luftcirkulation. Men, om du är på en motorväg, är det bättre att slå på AC än har dina fönster ner. Detta beror på att fordonet-drag orsakad av vindmotstånd av öppna fönster när du reser på en motorväg förbrukar mer bensin än en luftkonditionering.
4

Stäng av fordonet om du har fastnat i trafiken eller en plats där du vet att du kommer att behöva vänta mer än en minut. Sätta motorn och starta om den när du är klar sparar bensin.
5

Behåll din motor enligt din tillverkarens manual att öka diesel körsträcka. Om din motor startar först efter tio sekunder, du slösar bort gasen. Effektiva tändstift och luftfilter är nödvändig för fullständig bränsleförbränning. Byt tändstift och tilltäppta luftfiltren regelbundet. I själva verket kan du få upp till 10 procent ökning av diesel körsträcka genom att ersätta igensatta filter.
6

Använd motorolja rekommenderas av fordonstillverkaren, eftersom detta ökar gas körsträcka, enligt US DOE och Environmental Protection Agency. Motoroljor som läser "energibesparande" på American Petroleum Institute prestanda symbol har friktion minska tillsatser i dem och kan öka diesel körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134965.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.