Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur du blandar diesel för bästa prestanda

Sedan antagandet av Clean Air Act nästan 40 år sedan, har allmänhetens växande miljöhänsyn motiverade kongressen att uppdra åt produktion av ultra-låg svavelhalt diesel blandas med ständigt ökande mängder förnybara biobränslen. Dessa åtgärder har föranlett dieseldrivna fordon operatörer och deras eftermarknad leverantörer för att främja olika metoder för att öka motorns prestanda, bränsleekonomi kvalitet och ekonomi för att motverka högre kostnader och lägre smörjförmåga av de nyare blandningar. Det finns några bränsle-förbättring tekniker du kan prova, men tänk på att den nedersta raden är det inte bästa prestanda blandning, eftersom det beror på hur motorn kommer att användas, hur mycket det kommer att kosta för att förbättra prestanda och vilka är prioriteringarna i motorns ägare. Instruktioner
en

Introducera tillsatser i bränslet. Produkttillverkare säger deras tillsatser förbättrar motorns prestanda eftersom de rensa nedsmutsade bränslespridare som återställer rätt spay mönster resulterar i förbättrad förbränning. Petroleum-baserade tillsatser också lägga tillbaka till det bränsle den smörjande förmåga som gick förlorad i och med införandet av lågsvavliga bränslen. Dessa vätskor tenderar också att bromsa bränsle nedbrytning och tuggummi uppbyggd genom att öka oxidation och värme stabilitet dieselbränsle. Slutligen, kan tillsatser hjälper bränslefilter separat ut vattnet och minska rostbildning på metalldelar.
2

Köp ett bränsle chip. Denna enhet är tänkt att minska gasförbrukningen, lägre avgasutsläpp och öka motorns prestanda. Det varierar i komplexitet, från en metallskiva limmad till bränsletanken som enligt uppgift sänder en syresättande resonans till bränslet, till en elektronisk komponent som ersätter den befintliga bränsle chip i bilens elektroniska styrenhet (ECU). ECU är motorns elektroniska hjärnan som bland annat kontrollerar, via eget bränsle chip, motorns bränsleförsörjning krav. Byta fabriken chip, med en av de utropat eftermarknad elektronisk bränsleinsprutning, chips, förändringar distribution av bränslen kommandon för att konfigurera om bränsleinsprutning, tidsanpassningsförskottet och bränsletryck.
3

Installera en vatten /metanol Insprutningssystem. Besprutning en fin dimma av denna blandning i förbränningskammaren sänker topplock temperaturer och, viktigast för en dieselmotor, reducerar avgaser temps. Detta resulterar i renare mer fullständig förbränning, ökad bränsleekonomi, ökad effekt och en minskning av partiklar av koldioxid till atmosfären. Alkohol /vatteninsprutning har också använts med liknande resultat.
4

Mix propan med diesel för att förbättra förbränningen och motorns performance.This blandningen också kan öka hästkrafter och minska koldioxidutsläppen. Dessutom kommer lägga 1 eller 2 uns av aceton för varje 10 liter bränsle, såsom metanol och alkohol, minskar kolvens draghuvud yta och förbättra förbränningskammaren bränsleförbrukningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134945.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.