Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Kan jag köra min dieselmotor på mineralolja

Mineral olja inte kan användas som bränsle för en dieselmotor,? Det kan bara fungera som en smörjolja. Mineralolja är lättantändligt eller brinner inte vid en tillräckligt snabb takt för att fungera som bränsle. Däremot har vegetabilisk olja fungerar som en alternativ energikälla för dieselmotorer, men även det kan allvarligt skada motorn enligt Journey to Forever, en miljömässig ideell organisation som arbetar med landsbygdsutveckling. Funktion

Mineralolja är en naturligt förekommande olja och effektivt rockar och smörjer diesel och bensin motordelar. Tillverkarna förfina mineralolja för att maximera dess livslängd i motorn. Dock är mineralolja inte mycket lättantändlig och kan inte hålla motorns kolvar pumpning.
Överväganden

Enligt "Car biblar." olja tillverkare använder tillsatser och stabiliseringsmedel i syntetisk olja att göra det längre än naturlig mineralolja. Dessa tillsatser kan öka antändligheten av oljan och kan driva en dieselmotor. Men dessa oljor kan orsaka betydande skada om den används hela tiden.
Betydelse

Dieselmotorer kan bränna några oljor och andra ämnen som bränsle på grund av deras kompressionständning. Dieselmotorer komprimera varm luft för att antända bränsle, snarare än att använda tändstift som i en bensinmotor. Lufttemperaturen i kammaren är 1022 grader Fahrenheit när bränslet kommer in. Denna temperatur kan förånga många ämnen, inklusive vegetabilisk olja och fett. Däremot mineralolja brinner inte tillräckligt snabbt för att hålla motorn igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135020.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.