Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Konvertera Matolja till diesel

Många amerikaner är medvetna om att dieseldrivna fordon får bättre gas körsträcka, men tror fortfarande de gamla stereotyper om dieselfordon är smutsig och trög. De är inte uppfattas som framtiden för grön teknik sättet att hybrider är. Men när Rudolf Diesel uppfann dieselmotorn, var det med avsikten att de skulle köras på vegetabilisk och växtolja. I själva verket är det precis vad de flesta dieselfordon används till oljeindustrin insåg att de kunde marknadsföra sina matrester från bensin raffineringsprocessen för användning i dieselfordon under 1920-talet. Dagens dieslar har möjlighet att köra på biodiesel, ett bränsle som framställts av raffinerad vegetabilisk olja som kan förfinas hemma. Saker du behöver
1 liter nya
vegetabilisk olja 200 ml metanol, 99 procent ren
Lye katalysator, kaliumhydroxid (KOH), inte mindre än 92 procent ren
Blender
Vågar noggrannhet på 0,1 gram
Mätning bägare
halv-liters genomskinlig (# 2 plast) behållare med skruvlock Sida 2 kanaler för att passa behållarna
4, 2-liters läsk flaskor, 2 med en litet hål borras i botten
silvertejp
termometer
Visa fler instruktioner
1

Mät KOH i en plastpåse, som är noga med att arbeta snabbt så att vattnet inte inte få absorberas. Om det är 92 procent ren, använda 5,3 gram, 4,9 gram om det är 99 procent ren
2

Häll 200 ml metanol till en av de halv liters behållare med användning tratten.. Tillsätt lut långsamt och mössa blandningen. Swirl in runt för att blanda det, i ca 10 minuter - vara säker på att allt är löst och det blandas helt
3

Hetta upp oljan till 130 grader Fahrenheit och placera det i en ren. mixer. Tillsätt försiktigt metanol blandning (oxid) i mixern. Slå på den låga hastigheten och blanda i ca 30 minuter.
4

Häll blandningen i en 2-liters flaska, skruva på locket tätt och låt det sitta. Blandningen kommer att bosätta sig efter ca 24 timmar. Resultatet kommer att vara en ljusare, blekare vätska på toppen och en tyngre, mörkare vätska på botten
5

Häll det översta lagret i en separat 2-liters flaska -. Detta är biodiesel. Om du får någon av de mörkare vätska, vilket är glycerin, i den rena flaskan, låt den sätta sig in i lager igen och häll biodeisel lagret i en ny ren flaska.
6

Test satsen för kvalitet med tvätt provnings metanol.
7

Lägg 25 milliliter av biodiesel till 225 millileters metanol för metanol testning. Det skall upplösas helt. Om det inte finns några rester, så du behöver justera behandlingen.
8

Blanda en lika stor mängd biodeisel och vatten för att tvätta testet. Skaka kraftigt. Inom några minuter, bör ditt prov bosätta ut i två tydliga skikt. Detta innebär att det är rent.
9

Tvätta resten av biodiesel när den passerar testen. Ta en 2-liters flaska med ett hål i botten som har tejpade över. Lägg en halv liter vatten i den och lägg den biodeisel.
10

Cap flaskan och rulla den på sin sida för att blanda vatten och bränsle. Placera flaskan upprätt och låt blandningen sedimentera. Efter sedimentering, ta bort tejpen att tömma vattnet ur flaskan.
11

Upprepa tvättprocessen två eller tre gånger tills bränslet är klart. Det kommer att vara redo att använda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134853.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.