Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

2007 Duramax 6.6l V8 turbodiesel Motorspecifikationer

Under 2007 släppte General Motors är det Duramax 6,6 liters V8 turbodiesel. Designad för att vara en kraftfull, effektiv dieselmotor för användning i medelstora och tunga lastbilar, skåpbilar och lastbilar transporter, genomgick motorn strikta revideringar att behålla den makt samtidigt uppfyller de då nyligen mandat nya låg-utsläppsnormer. Dessa revideringar bidrog till att ytterligare förbättra motorns effektivitet och smidighet. Revideringen gjorde också vad som redan ansågs vara en av branschens tystaste dieslar ännu tystare. Operation

6599cc Duramax Turbo-Diesel är utrustad med en direktinsprutad diesel-system, med ett kompressionsförhållande 16.8:1 och en borrning och slaglängd på 103mm med 99mm. De ventillyftare använder en mekanisk rulle och motorn använder en overhead ventilsystem, ordnade med fyra ventiler till varje cylinder.
Hästkrafter

hästkrafter på Duramax Turbo- Diesel varierar beroende på fordon där det är installerat. Chevrolet Silverado HD och GMC Sierra HD erbjuder den mest makt, med 360 hästkrafter vid 3200rpm. Nästa, Chevrolet Kodiak medeltunga och GMC topkick Medium Duty, med lut alternativet, erbjuder 330 hästkrafter vid 3000rpm. Samma modell Kodiak och topkick, med LRX alternativet, klocka nästa på 300 hästkrafter vid 3000rpm. Chevrolet Express och GMC Savana spetsa botten Duramax uteffekt, erbjuder 250 hästkrafter vardera vid 3200rpm.
Material

Duramax Turbo-Diesel motorns huvudsakliga blocket är tillverkat av gjutjärn, medan topplocken och insugningsröret är tillverkade av gjuten aluminium. Avgasgrenröret är tillverkad av gjuten segjärn, med stålrör förlängning, medan ramlageröverfallen gjuts segjärn. Vevaxeln är tillverkad av smitt stål, medan kamaxeln är gjort av vanligt stål. Vevstakarna är tillverkade stress frakturer smitt stål.
Emissions Control

att styra sina utsläpp, har Duramax Turbo-Diesel en katalysator, kyld avgasåterföring , ett intag gaspådrag och ett dieselpartikelfilter.
Underhåll

att maximera livslängden på Duramax, använd CJ-4 motorolja, och byta ut kylvätskan varje fem år eller 150.000 km. Den datoriserade Oil Life System, installeras i alla GM-fordon som använder Duramax Turbo-Diesel, indikerar för föraren när oljan behöver bytas och bör kontrolleras ofta. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/134892.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.