Svenska Bil >> bränslen >> diesel Fuel >> Content

Hur Späd Diesel Oil

Dieselolja härrör från petroleum, ett fossilt bränsle. Som en nonrenewable fossilt bränsle, kommer petroleum inte vara för evigt, och det är viktigt att bilisterna titta mot alternativa energikällor. Vegetabiliska oljor är en förnybar energikälla som kan en dag ersätta fossila bränslen. Biobränsle kommer från grönsaker är inte bara praktiskt, det har en högre förbränning effektivitet än fossila bränslen, enligt boken "Biobränslen: Säkra planetens framtida energibehov." Men att använda vegetabilisk olja i de flesta biodiesel motorer, måste du fortfarande använda en utspädd form av vanlig diesel olja. Rätt utspädningsfaktorn är avgörande för att säkerställa en varaktig motor. Saker du behöver
mätbehållare
Oil kan
Vegetabilisk olja
omrörningsstaven
Visa fler instruktioner
1

Mät din dieselolja med noggrann mätbehållare, och häll det i en olja kan.
2

Multiplicera 0,25 av din dieselolja mängd för att bestämma ett förhållande 1:4. Till exempel är en gallon dieselmotorolja 128 gram. Multiplicera 0,25 med 128, och resultatet är 32. Därför, för att späda ut en liter dieselolja, behöver du 32 gram av vegetabilisk olja.
3

Mät din vegetabilisk olja baserad på 1:4. Vegetabilisk olja har en högre viskositet och lägre volatilitet än dieselolja, och det orsakar motorn hinder om du använder för mycket av det. Dubbelkolla dina mått, och vid tveksamhet använda mindre vegetabilisk olja snarare än mer.
4

Häll vegetabilisk olja i dieselolja kan.
5

Blanda utspädd olja lösning med en uppståndelse pinne i fem minuter innan du använder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/diesel-fuel/135032.html

Previous:
Next:

diesel Fuel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.