Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Snabbaste sättet att tjäna Biodiesel

Biodiesel är som tillsätt-bara-vatten pannkaka mix, du behöver verkligen inte veta exakt vad som finns i det eller varför det finns där för att ge en acceptabel slutprodukt. Biodiesel produktion bygger på ett antal komplicerade kemiska processer behagade att göra en sak: att ta bort glycerin (tunga feta syror, eller "tvål"), lämnar efter bara brännbara delar av oljan. Planen

Allt du verkligen behöver ta bort glycerin från matolja är metanol. Denna kraftfulla lösningsmedel (ett bränsle i sin egen rätt som liknar etanol) binder till glycerin men kan inte hålla den i suspension på egen hand. Lut tillåter separerade glycerin att flyta till botten, men att lägga för mycket lut kommer att förvandla din biodiesel bränsle i en frätande blandning fullt kapabel att äta upp gummitätningar och plast. Medan den accepterade metoden är att testa glycerin i oljan genom en komplex process som kallas "titrering," du kan hoppa över detta steg "tvättning" blandningen efteråt.
Ingredienser

De primära ingredienserna är en liter oanvänd raps /majs /vegetabilisk olja, en flaska av natriumhydroxid (lut) avloppsrensningsmedel och 200 ml metanol. Bildelar butiker säljer metanol för användning som bensintank frostskyddsmedel, leta efter varumärkena Heet och Pyroil. Läs etiketten noga och se till att din säger "innehåller metanol" (många liknande produkter använder isopropanol alkohol, vilket inte fungerar). Annars behöver du en skala som kan läsa exakt 3,5 gram, en glasbägare märkt till 200 milliliter, en annan bägare märkt till en liter, en två liters glas kanna, en två liters metall kastrull, en elvisp och en mixer med en låg hastighet.
Göra Biodiesel

vara mycket försiktig med både metanol och lut. De är båda mycket giftiga, och metanol är cancerframkallande. Släpp dina 200 millileters metanol i mixern och slå på den låga. Tillsätt 3,5 g av lut för att göra blandningen natriummetoxid. Låt blandningen cirkulera i två minuter, och omedelbart tillsätt oljan. Blanda de två på låg hastighet under 20 till 30 minuter. Efteråt, värm blandningen i två gallon soppa potten till 130 grader i 5 minuter. Ge det ytterligare 5 minuter för att kyla och dumpa det tillbaka in i kannan. Låt blandningen stå under 5-6 timmar för att tillåta glycerinet att sedimentera till botten av kannan. Addera tvättning av blandningen

Efter några timmar, den biodiesel kommer att ha stigit till toppen av kannan. Du kan hälla blandningen tillbaka till din metall kruka genom kanna pipen, men ta bort den med en slev rör upp mindre av glycerin i botten. När du har biodiesel tillbaka i grytan, lägg till det en liter rent vatten och låt blandningen upp till 130 grader. Rör hela tiden i 15 minuter med en elvisp inställd på medium. Ta blandningen från spisen och låt 12 timmar för tvättvattnet för att skilja ut.

Första tvätten kommer att ge en grumlig sats av vatten fylld med lut, metanol och glycerin. Skumma av biodiesel från toppen med en slev, kasta vattnet och upprepa tvättprocessen ytterligare en eller två gånger (tills sköljvattnet kommer ut klart). Låt din nya biodiesel för att sitta i en öppen-top behållare för två till tre dagar. Detta ger kvarvarande tvättvatten tid att dunsta bort, lämnar dig med ren, "torrt" bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134329.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.