Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar & Nackdelar med drivmedelsetanol

Eftersom USA står inför oro över utsläppen av växthusgaser och beroendet av utländsk olja, är sökandet på för en ren, förnyelsebar och inhemsk bränsle. Etanol biobränsle är ett alternativ för ett alternativt fordonsbränsle. Men liksom de flesta energikällor, har etanol både fördelar och nackdelar som måste vägas innan det blir en föregångare till alternativa bränslen. Funktioner

drivmedelsetanol är en form av alkohol som härrör från växter och används som bränsle för motorfordon. Etanol kan härröra från sockerrör, majs, vete, durra eller till och med avfallspapper. Majs är basen för majoriteten av etanol som produceras i USA.

Eftersom det kommer från växter, är en av etanolens främsta fördelarna sitt erkännande som en förnyelsebar resurs, till skillnad från icke-förnybara fossila bränslen . Teoretiskt bör samma mark att kontinuerligt kunna ge majs eller andra växter för etanolproduktion. Däremot presenterar den mängd petroleum-baserade gödningsmedel och andra kemikalier som behövs för att odla grödor för etanol en nackdel.
Funktion

Etanol är oftast kombinerat med bensin för användning i fordon. Mer än 95 procent av bensin levereras i USA i början av 2011 innehåller 6 procent etanol som bränsle tillsats. För att hjälpa ersätta fossila bränslen, kan etanol användas i ett 85/15 förhållande med bensin (85 procent etanol, 15 procent bensin), kallad E85 etanol. Dock kan endast flexibla bränsle fordon använda E85.

Etanol innehåller en högre syrehalt och så brinner renare än bensin, som producerar mindre utsläpp av växthusgaser. Etanol höga oktantal ökar också motorns prestanda (se referenser 1). Men som en nackdel, är etanol ett mindre effektivt bränsle än bensin, kommer så måste förarna tanka oftare.
Geografi

Eftersom etanol är härledd från inhemskt odlade majs i USA, är det marknadsförs som ett svar på USA: s beroende av utländsk olja. Majoriteten av etanol som produceras i USA har sitt ursprung som majs i mellanvästern. Ett bekymmer är att mark som används för att odla majs för etanol är inte tillgänglig att odla grödor för livsmedel eller animalieproduktion. Men om det i framtiden finns teknik för att producera etanol från obrukbara delar av livsmedelsgrödor, kan en balans mellan mat och bränsle produktion uppnås.
Kostnad och tillgänglighet

Kostnaden för att producera etanolbränsle är högre än petroleumbaserade bränslen, även om statliga subventioner har historiskt försökt nivå etanol hållning på marknaden. Medan lägre etanol innehållet är allmänt tillgängliga, är E85 etanol endast tillgängliga i vissa regioner, framförallt i Mellanvästern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134554.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.