Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

VW solpaneler specifikation

Biltillverkarna står inför utmaningen att hålla bilbatterier liv medan transporterar fordon från fabriken till sina återförsäljare. Inser värdet av solenergi i att hantera denna utmaning, inklusive Volkswagen (VW) sol-panel batteriladdare med bilar transporteras från fabriker till avlägsna återförsäljare platser. När bilarna anländer till återförsäljarnas partier, behöver batterierna inte ska förstärkas eller bytas ut, vilket minskar kostnaderna. År 2006 beställde Volkswagen ICP Solar att tillverka sin nuvarande tunnfilm fordonsindustrin sol-driven batteriladdare. Funktioner och Operation

äldre VW solpaneler var utformade för att vara ansluten till en cigarettändare hamn eller ett tillbehör 12V uttag. En lättare port kan installeras om ingen inkorporerades i fordonet. Bilens tändning ska vara avstängd innan du använder panelen laddaren. Panelen är placerad mellan instrumentpanelen och vindrutan och fästs på plats med fyra sugkoppar. När panelen är inkopplad, det håller batteriet fulladdat när bilen inte används. Den cigarettändare kontakten har en diodbrygga som förhindrar att batteriet laddas ur på natten. Panelen laddare rekommenderas att vara urkopplad innan fordonet används. Den nyare ICP sol-drivna laddare försågs med ODB2 kontakter

och kom utrustade med laddningsregulatorer. Ingångarna för dessa ICP laddare sitter under förarsidan instrumentpanelen till vänster om bromspedalen. De ODB2 kontakter kan också omvandlas till en DC-jack eller krokodilklämmor.
Specifikationer

VW sol-panel laddare är avsedda för batteri underhåll av "trickle" laddning bilbatterier för att kompensera för batteriets självurladdning och den effekt som förbrukas av bilen och dess tillhörande elektronik vid inaktivitet. Äldre versioner av VW solar bil batteriladdare är klassade med en maximal effekt på 3,2 W med en spänning på 18.8V och 170 mA ström, medan ICP versionerna är klassade på 4W med strömstyrka 235 mA.


Pris

Dessa VW solpaneler är märkta med en tillverkare artikelnummer i 1C0915687D och brukar komma fri med Volkswagen bilar. De är tillgängliga från VW-återförsäljare eller online butiker som eBay. Priserna varierar från $ 10 till $ 35, med ICP-versioner som kostar mer än de äldre versionerna. Cigarett-tändare kontakter finns på ca $ 2 för bilar utan inbyggd cigarettändare uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134496.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.