Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

2008 Duramax och Biodiesel

En av de coolaste sakerna med dieselmotorer är att de hypotetiskt ska köra på bara om någon brännbar vätska med oktantal högre än ca 150. Detta inkluderar diesel, fotogen, flygbränsle och ja,, vegetabilisk olja. Även Duramax diesel äldre än den nyaste LML inte är klassade för det, gör din motor biodiesel kompatibla är mest en fråga om förbehandling av bränslet. Biodiesel

Varje fet olja som utvinns ur en vegetabilisk växt eller ett djur är redan en "biodiesel." Vare jordnötsolja eller bacon fett, feta oljor som dessa är fortfarande kolväten på samma sätt som det är något fossilt bränsle. Det primära problemet med att helt enkelt hälla vegetabilisk olja i din bränsletank är att det innehåller inte bara värdefulla kolvätebränslen, men även glycerin. Glycerin - används för att tillverka tvål - förvandlar bränslet till en gel när det blir kallt och är nästan omöjligt att flytta med en bil bränslepump för att flytta vätskor Addera Behandla Fuel
.

Deal med glycerin problemet på ett av tre sätt. Ett sätt är att hålla bränslet ständigt varm så bränslepumparna kan flytta den, vilket inte är mycket praktiskt. Ett annat sätt är att ta bort glycerin genom blandning av vegetabilisk olja med en alkohol, som orsakar det mesta av glycerin för att separera och stiga till ytan. Det tredje sättet är att använda väte för att bryta de glycerin molekyler ned till mindre molekyler som inte kommer gel. Ta bort glycerin använda alkohol kallas transesterifiering och har varit gängse praxis i många år. Nyare hydrokrackas och hydrerad biodiesel innehåller inget glycerin alls, eftersom processen omvandlar 100 procent av den olja som bränsle i stället för att bränsle och avfall glycerin.
LML Duramax

GM: s 2008 LML Duramax är certifierat för att köras på B20, som består av 20 procent biodiesel och 80 procent diesel. Det främsta skälet till att GM bara intygar denna motor för 20 procent biodiesel beror 20 procent av transförestrad biodiesel är branschstandard och att de inte vill riskera garanti problem bör slutanvändaren upphandling högre procentsats transesterifierad biodiesel från en lägre kvalitet tillverkaren. Frågan är om en LML körs på 80 eller 100 procent hydrokrackas biodiesel. Det säkerligen gör, men det är en skuld sak på GM: s del eftersom hydrokrackning inte är den vanliga proceduren ännu.
Eftermontering Engine
p Om du använder någon av de nyare hydrerad eller hydrokrackade biodiesel, sedan en eftermontering är inte nödvändigt. Hydrokrackas och hydrerade dieslar är nästan kemiskt identiskt med något fossilbaserad diesel och renare i många avseenden. Häll det i tanken och gå. Dock innehåller transförestras biodiesel fortfarande små mängder av glycerin, som kan vara ett problem när det kommer till bränslefilter och kalla temperaturer. Även den bästa omestrade biodiesel tjocknar något under kallt väder, vilket nödvändiggör en in-line värmeelement återgår det till ett flytande tillstånd. Kör en eller en serie av biodiesel-specialiserade bränslefilter och en vattenavskiljare för att avlägsna eventuell fukt i bränslet har absorberats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134667.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.