Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med propan-drivna bilar

Propan kan användas som en alternativ form av drivmedel. Bilmotorer som drivs med propan bränsle kan kräva mer av det för att täcka samma avstånd som bensin, men anhängare av propan bränsle säga att den avger mindre föroreningar och är allmänt bättre för miljön. En övergång till propan bränsle kan vara gynnsamma eller ofördelaktiga, beroende på en persons pendling behov. Effektivitet

Ett fordon kräver mer propan än bensin att färdas en given sträcka. Detta kan anses vara en nackdel med att byta till propan bränsle, men eftersom propan bränsle i gasform, motorn faktiskt går mer effektivt, speciellt i kallt väder. Detta bidrar till att utjämna eventuella extra propan som konsumeras. Hästkrafter och vridmoment kapacitet för fordon som drivs med propan är faktiskt jämförbar med bensin samt. Däremot kan förmågan vara lite svagare, eftersom propan är en mindre tät substans än bensin.
Kostnad

Även mer propan behövs för att köra en bil på samma sträcka som bensin, driftskostnaderna är lägre än konventionellt bränsle. Propan är faktiskt anses vara den minst kostsamma formen av alternativa bränslen. Den mest kostsamma delen av propan bränsle kan vara omvandlingen av ett konventionellt fordon till en propan-drivna bil. Konvertering kan kosta tusentals dollar. Ägare av propan-drivna bilar generellt skulle återvinna dessa utgifter genom lägre kostnader för underhåll och bränsle i samband med propan.
Miljöpåverkan

Propan bränslen system tätas, vilket innebär mindre bränsle avdunstar under användning eller under tankning. Dessutom producerar propan mindre ozon än bensin gör, samtidigt innehåller mindre bly eller svavel - faktorer som bidrar till surt regn. Enligt US Environmental Protection Agency, fordon som drivs med propan producerar mindre kolmonoxid än bensinmotorer och även producera färre gifter. Dessa är alla faktorer som gör propan mycket bättre övergripande för miljön än konventionellt bränsle. Addera Safety

Propan är ett giftfritt, nonpoisonous bränsle som har den lägsta Området för antändlighet av alternativa bränslen. Detta gör det mindre brännbart, och därmed mindre farliga, än bensin.
Convenience

tanka en propan-drivna bilen liknar tanka en bil som körs på bensin. Detta gör det till ett mer effektivt bränsle till pumpen jämfört mot andra alternativa bränslen. Nackdelen med propan-drivna bilar är att de kan kräva mer frekventa refuels än konventionella. Mindre energi i propan betyder det tillåter kortare körbanor. En propan tank är också tung och förbrukar en hel del utrymme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134393.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.