Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

De mest effektiva biobränsleanläggningar

Nästan allt brännbart kan teoretiskt bli ett bränsle. Biobränslen är växter som bränns för att skapa den energi som behövs för att driva fordon och andra maskiner. I teorin, biobränslen bidrar mindre till koldioxidutsläppen eftersom de växter som används för att skapa biobränslen absorbera koldioxid när de växer. För många växtarter, kan inte alla av anläggningen blir biobränsle och mängden etanol gav från anläggningen varierar från art till art. Det finns flera potentiellt livskraftiga växter som forskare forskar. Corn

Majs är den mest dominerande biobränslet, men världen inte producerar tillräckligt med majs för att det ska vara den enda källan till bränsle. Forskare har upptäckt majs sorter som har bäst stärkelse utvinning och ger mest etanol. Dock ger corn många näringsämnen och är en populär mat gröda. Dessutom, kan bränsle tillverkare använder endast vissa delar av säden. Spekulativ bränslen kan vara mer effektivt.
Korn

Forskare vid US Department of Agriculture Agricultural Research Service fann att korn spannmål inte bara kan producera etanol men att överblivna biprodukter, såsom korn halm och skroven kan användas för att skapa bioolja. Den bioolja kan producera värme och energi som behövs för att omvandla spannmål till etanol.
Rishalm

Rice halm kan fungera som en lönsam, förnybar och prisvärd biobränsle, enligt Aditi Singh, som har avlagt doktorsexamen i kemiteknik. Kolvätekedjorna liknar mer bensin, vilket gör biobränsle billigare genom att kräva mindre ändringar i bilens motor. Addera Alger

Alger låter intressant som biobränsle eftersom jordbrukare kan växa alger i områden som annars kommer att kämpa för att odla grödor som används som biobränsle. Jordbrukare kan producera algerna i en takt som lätt kan möta fluktuerande efterfrågan. Emellertid forskare måste genetiskt konstruera alger på ett sätt som tillåter producenter att skörda en stor kvantitet av biobränsle. Biologen Stephen Mayfield förutspår att forskarna kommer att behöva identifiera alger med önskvärda egenskaper och använda genteknik för att modifiera de mindre önskvärda egenskaper. Skördare kan använda hela organismen och dessutom inte behöver använda knappa markresurser för att producera alger, vilket gör bränslet källan mycket effektiv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134722.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.