Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Ingredienser för att göra hemgjord Biodiesel

människor återupptäcker fördelarna med att använda biodiesel. Vi kommer så småningom slut olja och priserna kommer att fortsätta att klättra högre. Du kan göra din egen biodiesel med några billiga kemikalier som finns i någon järnaffär. Även biodiesel ingredienser är vanliga, kan de också innebära vissa hälsorisker när lämpliga säkerhetsåtgärder inte vidtas. Historia

Även om vi gillar att tänka på biodiesel som ett nytt alternativ till bensin, det är faktiskt en av de första bränslen som används i bilar, enligt Pacific Biofuel. Uppfinnaren av dieselmotorn, Rudolf Diesel, som används jordnötsolja för den första prototypen av dieselmotorn. Biodiesel och oljebaserad diesel var vanliga i dieselmotorer till 1920-talet, då biodiesel blev dyrare än petroleum diesel och mindre tillgängliga. Addera Identification

Även spilloljor en viktig del av att göra biodiesel, behöver en ordentlig blandning några vanliga ingredienser - lut och en alkohol förening, vanligen metanol - för att skapa en riktig biodiesel lösning, enligt Wilson College biodiesel göra hemsida. I kombination med lut och metanol, olja avfall genomgå en process som kallas "esterificaiton" vilket resulterar i glycerin och biodiesel.
Kostnader

Kostnaderna för att göra biodiesel beror på hur mycket du vill använda. Räkna med att betala runt $ 5 per pund för lut, om du inte gör en bulk köp som ofta kommer vid en rabatt, enligt Biodiesel Fuel Online. Metanol kommer att köra ca $ 2,36 per gallon. Slutligen kan den faktiska spillolja behövs vanligtvis hittas gratis. Restauranger alltid har använt matlagning fett du kan återvinna.
Fördelar

flesta av biodiesel s förmåner uppgår till förbättrad miljö och folkhälsa. Biodiesel brinner mycket renare än vanlig petroleum diesel. De lägre graderna av biodiesel, såsom B20 (20 procent diodiesel), bara minska koldioxidutsläppen med 15 procent, men det högsta betyget av biodiesel, B100, kan avge 75 procent mindre växthusgaser än vanlig diesel. Mindre föroreningar i luften minskar sjukdom i andningsvägarna och förhindrar den globala uppvärmningen, enligt Department of Energy.
Varning

När den görs rätt, vilket gör biodiesel är en säker procedur, men de kemikalier som används för att göra det kan vara skadligt. Lut och metanol är giftiga kemikalier som kan bränna dig eller orsaka sjukdom om man andas in dem, enligt Wilson College. Processen att göra biodiesel omfattar uppvärmning av olja, vilket kan orsaka brand. Biodiesel kan också förlora dyster inuti motorer som resulterar i igensatta bränslefilter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134136.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.