Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel från sojabönor

I dagens värld, är biodiesel bränsle mycket tilltalande. Det brinner rent och kan göras med oönskad eller bortkastade organiskt material, hjälpa miljön och spara energi. Med de stigande kostnaderna för olja och bensin, många konsumenter och företag är angelägna om att göra övergången till biodiesel för att köra sina dieseldrivna fordon, elproduktion eller värma sina hem eller kommersiella byggnader. Många människor är intresserade av olika sätt att producera biodiesel bränsle för egen konsumtion. Ett sätt att göra detta är genom användning av soja-baserad olja. Saker du behöver
200 ml 99 procent ren metanol
2 Trattar
½ liter HDPE # 2 plastbehållare
5,3 g KOH lut, mätt i en plast baggie och förseglad tills redo att använda
Stove eller värmeplatta
1 liter färsk sojabönolja
Termometer
Blender
4 tom 2 liters läsk flaskor
Box cutter eller annat blad
Duct tape

Visa fler instruktioner
Göra Biodiesel från sojabönsolja
1

Häll metanol i plastbehållare med hjälp av tratten. Tillsätt lut genom den andra tratten. Placera toppen på behållaren och snurra det tills lut upplöses.
2

Värm sojaolja to130 grader F.
3

Häll den uppvärmda oljan i mixern, tillsätt de centrala kemikalier och blanda på lägsta inställningen i 30 minuter. Var noga med att använda en reservdel eller secondhand mixer och inte en som du tänker använda för livsmedel.
4

Överför blandningen till en av soda flaskor och låt klarna. Skruva på locket på soda flaskan ordentligt och låt flaskan stå i 24 timmar.
5

Förbered din tvätt flaskor medan blandningen lägger sig. Ta två av soda flaskor och stick ett litet hål som är ca 2 mm i storlek i det nedre hörnet av varje. Täck hålet med silvertejp.
6

Häll försiktigt det översta lagret av glycerin i en av de tomma soda flaskor. Var noga med att hälla sakta så biodiesel och glycerin inte blanda igen. Om de gör det, låt blandningen sitta igen tills skikten separera gång.
7

Lägg till biodiesel och 150 ml vatten i en av tvätt flaskor, råga tätt, lägg flaskan på dess sida, och rulla den på en plan yta. Du kommer att behöva rulla flaskan tills vattnet och biodiesel är helt blandat. Ställ flaskan upp när du är klar och sedan låta den sedimentera i tre timmar.
8

Ta bort tejpen från sprutflaska och låt vattnet rinna. Byt silvertejp när endast biodiesel kvar i flaskan.
9

Upprepa steg 6 och 7, omväxlande tvätta flaskor tills du har tvättat den biodiesel fyra gånger. Se till att rengöra tvätta flaskan innan du använder den igen.
10

Låt biodiesel torka i en öppen läsk flaska. När biodiesel är torrt, kommer det att visas genomskinligt. Detta kan ta upp till fem dagar. När det är torrt, det är klart att användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134025.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.