Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Användning av vätgas bränslen

Vätgas är den mest rikliga elementet universum. Vätgas kan vara ett bränsle för att driva motorer, fordon bränsleceller, rymdfärjor och små applikationer makt. Inte bara är väte effektivare än bensin, är det också en renare kraftkälla. Forskare är fortfarande utforska teknik vätgas är och forskning syftar till att hitta fler sätt att använda vätgas i framtiden. Motorer

Fordonsmotorer kan använda vätgas för att driva dem. Vätgas bränsle är 30 procent effektivare än bensin när det används i bilmotorer. Bilmotorer som drivs med vätgas inte avger koldioxid som bensinmotorer.
Vehicle Fuel Cells

Bränsleceller blir allt mer populärt att driva fordon, som av 2011. En vätgasdrivna bränsleceller är mellan 100 och 200 procent mer effektiv än en bensindriven motor. Rent vatten är det enda som emitteras från en väte-bränslecell. Istället för ett traditionellt bränsle, väte används som energibärare som transporterar energi från en plats till en annan. Vätebränsleceller kan också stödja ett begränsat frekvensområde batterier i elektriska fordon för att förlänga deras körsträcka och tid.
Raketbränsle

Vätgas bränsle kan vara raketbränsle . The National Aeronautics and Space Administration (NASA) är den största användaren av vätgas i landet. NASA använder vätgas för att driva sina rymdfärjor i bana och ger el på skyttlar. Vätgas bränsle ger också besättningen på rymdfärjor med rent dricksvatten, vilket är en biprodukt av väte batterier som används för el.
Övrig kraftbehov

Hydrogen bränsleceller kan bidra till att kompensera för energin inte produceras från vindkraftverk och solpaneler. Vätebränsleceller kan få ström till avlägsna platser som inte kan nås med elledningar. Om elen går ut, vissa platser, såsom vildmark platser och sjukhus, använder bränsleceller vätgas för reservkraft. Vätebränsleceller säljs i bärbara enheter för att driva mobiltelefoner och bärbara datorer, samt i militära tillämpningar. Bärbara Väteceller ger längre livslängd energi för konsumentprodukter än vanliga batterier.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134672.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.