Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Fördelar och nackdelar med en Hydrogen Fuel Cell

Den vätgasdrivna bränsleceller är fortfarande en av de mindre kända alternativa bränslen i dagens bilteknik. Konceptet innebär en elektrisk motor, som rinner av batterier. Denna idé --- som nu finns i en fungerande modell --- görs annorlunda på grund av en vätgasdrivna bränsleceller stack. Denna bränslecell omvandlar väte och syre till elektricitet, som laddar batterierna. Precis som med all annan teknik, vätgasdrivna bränsleceller har flera fördelar, liksom nackdelar. Tillgänglighet

Förbränningsmotorer har flera nackdelar. En av de viktigaste nackdelar är tillgången. Eftersom bensin kommer från olja, som är en ändlig resurs, endast ett begränsat antal år kvar att förbränningsmotorer kommer att vara användbart. Väte, å andra sidan, är allmänt tillgänglig. Det kan hittas i naturgas, en ändlig resurs, och inom ämnen som vatten, en oändlig resurs. Den andra anledningen --- som också
Utsläpp

mer brådskande skäl --- bakom varför förbränningsmotorer behöver bytas är utsläppen. Som oro miljöförstöring och global uppvärmning växer för varje dag, är behovet av ett bränsle som inte skadar jorden viktigt i morgondagens fordon. Väte ger endast en emission: vatten. Detta gör den till en extremt ren fordonsteknik.
Energi

annan positiv aspekt av vätgas är den inneboende energin den besitter. På ett pund-for-pound basis, utklassar vätgas bensin för den mängd energi som den avger, vilket i slutändan resulterar i en bättre gas körsträcka per använda mängden väte. Ett aktuellt exempel är en vätgasdrivna bränsleceller typfordon som tillverkas av Honda, som kan köra ungefär 70 miles per gallon av väte.
Förvaring

Vätgas är en fordonsteknik i sin linda och med alla de teoretiska fördelar, har det några praktiska nackdelar. En av de mest anmärkningsvärda nackdelar är bristen på en standardiserad lagring metod i stor skala. Vätgas bränsle --- är en gas --- måste ständigt vara under högt tryck under lagring, är som något som inte existerar i stor skala och med 2010.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134382.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.