Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Etanol Quality of Corn Vs. Sugar Cane

Etanol är en förening med den molekylära formeln C2H5OH. Det är flyktig och lättantändlig, vilket gör det till ett attraktivt som ett alternativt bränsle. Länder som Brasilien och USA har främjat användningen av etanol för att minska bensinförbrukningen, men flytten har väckt stor kontrovers. Etanol kan framställas med majs och sockerrör. Etanol Produktion

Vissa jäst bryta ner sockerarter såsom glukos med hjälp av en process som kallas etanol jäsning. Mikroben extraherar energi från dessa reaktioner och släpper etanol som en biprodukt. För att producera etanol från sockerrör är sockerenheten utvinns och används som ett näringsämne för jästen. Corn, å andra sidan, har gott om stärkelse. Stärkelse molekyler är i huvudsak långa kedjor av glukosenheter bundna tillsammans och stärkelserna kan brytas ned för att ge socker som fungerar som ett utgångsmaterial för jästen. Etanolen produceras av jästen måste vara destillerat och uttorkad att avlägsna vatten.
Etanol Fördelar

beroende av fossila bränslen gör importländer beroende exportländer, vilket importörer tungt beroende av andra regeringar. Dessutom är det globala utbudet av råolja inte gränslös. Däremot etanol, vare sig från sockerrör eller majs, är ett förnybart bränsle som produceras från växter som tar bort CO2 från atmosfären när de växer. Det är också en renare förbränning av bränsle än antingen kol eller bensin.
Energibalans

Växande grödor för bränsle kräver en betydande mängd av mark och resurser. Och i många fall, kan marken och resurser som annars ägnas åt livsmedelsproduktion. Energibalansen, eller förhållandet mellan den energi som används för att producera etanol och den energi den genererar, är särskilt viktigt eftersom så många steg är inblandade i att odla och skörda grödor och producera bränsle. Dock är energibalansen svåra att beräkna och vetenskapliga studier ofta komma fram till olika resultat beroende på deras antaganden.
Effektivitet

Eftersom slutprodukten är ytterst densamma, den viktigaste skillnaden mellan majs och sockerrör etanol är energibalansen. Processen för majs är lite annorlunda från processen för sockerrör. Majsstärkelse måste brytas ned till socker innan det används som råvara. Båda anläggningarna har också sina egna växande krav och ger olika mängder råvara per acre. Dessa faktorer, tillsammans med de olika klimat där de odlas, menar att sockerrör och majs etanol har olika energibalans. Uppskattningar varierar kraftigt. En studie i Natural Resources Research år 2005 fann att spannmålsetanol användas upp till 29 procent mer energi än den som produceras. En annan studie, publicerad i Proceedings of the National Academy of Sciences i 2006, fann att spannmålsetanol gav 25 procent mer energi än den energi som används för att producera den. Den vanligaste slutsatsen i nuläget - som citeras i en 2007 National Geographic artikeln - är att spannmålsetanol ger 1,3 gånger mer energi än den förbrukar, medan sockerrör etanol ger åtta gånger så mycket energi som den förbrukar under produktion
<. br>
Tvist

spannmålsetanol har lockat kritiker på grund av dess mer ogynnsam energibalans och hur mycket mark det kräver. En undersökning från 2006 i Proceedings of National Academy of Sciences konstaterar att avsätta alla amerikanska majs produktion till spannmålsetanol skulle ersätta 12 procent av amerikanska bensinförbrukningen. Sockerrörsetanol har helt klart en bättre energibalans än majs. Vissa kritiker är dock bekymrad över att industrin kan bidra till avskogningen i Brasilien genom att rensa regnskog för sockerrörsplantagerna. Trots dess potentiella miljöeffekter, dock är produktion av etanol från sockerrör effektivare än produktionen från majs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134333.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.