Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man gör biodiesel Tillfälligt spillolja

Göra biodiesel från spillolja är ett bra sätt att få bränsle för en dieselmotor, och kan göras billigt. Använda den kemiska "brew" process, kan en bakgård biodiesel tillverkare gör flera hundra liter biodiesel i en 24-timmarsperiod. Saker du behöver
Biodiesel processor
Avfall vegetabilisk olja
Lye
Pipes Metanol
Tankar
Visa fler instruktioner
göra biodiesel av avfall djupt -fritös olja
1

Hitta en källa som används fritös olja. De flesta restauranger kommer gärna låta dig ta spillolja från behållarna bakom byggnaden, eftersom de oftast måste betala för att få den borttagen. Erbjuder några dollar för ett tiotal liter fortfarande skulle vara kostnadseffektivt.
2

Besluta om ett system och typ av biodiesel att göra. Flera typer av tillsatser och petroleum diesel blandningar kan användas, med en eller två bränsletankar. Det mest kostnadseffektiva sättet att göra biodiesel är från rak vegetabilisk olja, eller "SVO," använda det utan behandling. Det är möjligt att använda genom att helt enkelt filtrera oljan. Korrekt biodiesel konvertering innebär höja viskositeten och oktan nivå med tillsatser, sedan "bryggning" oljan.
3

Bygg en biodiesel processor. Montera en stor, primär tank till en solid grund. Montera en mindre "mix" tank till sidan av den stora en, med en ventilförsedd anslutning från botten av den lilla tanken till toppen av den stora tanken. Det bör finnas en ventil på botten av den stora tanken för att dränera fluider, och en pump kommer att krävas för att överföra vätskan till lagring. Fyll den stora tanken till 75% kapacitet med filtrerad spillolja. Fyll mindre tank till 50% kapacitet med metanol.
4

Mix och brygger biodiesel. Lägg 7 gram lut för varje liter metanol som lagras i den lilla tanken. Blanda noggrant och sedan öppna ventilen och dumpa den i den stora tanken. Blanda luten /metanol i oljan, eller installera en intern blandningspump. Låt den här tanken att sitta i 24 timmar, vilket ger de kemikalier tid att bearbeta. Den biprodukt av glycerin kommer att deponera sig till botten av tanken, och den kan avlägsnas och bortskaffas tillsammans med bottenventilen. Nästa skikt är biodiesel, och det kan pumpas och filtreras in i lager. Det sista lagret är partikel avfall, och kan hanteras av.
5

Rengör tanken och upprepa processen vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134060.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.