Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Negativ för användning av fossila bränslen

Fossila bränslen är den främsta källan till energi som används idag. Förstå effekterna och konsekvenserna av starkt beroende av fossila bränslen för världens energibehov kommer att hjälpa dig att fatta välgrundade beslut. Även om det finns många positiva med att använda fossila bränslen, är medvetna om de negativa kommer att hjälpa dig att förstå vikten av alternativ energi. Växthusgaser

förbränningen av alla fossila bränslen för att skapa energi släpper gasen koldioxid. Koldioxid är den största boven när det gäller att skapa hål i ozon eller fångst solens värmestrålning. Kol bidrar till detta med svaveldioxid. Eftersom svaveldioxid införs i atmosfären och går med ett regn moln, skapar det en sur regn.
Finite Tillgänglighet

Fossila bränslen är rester av växter och djur (dinosaurier) från miljontals år sedan. Eftersom processen för att skapa fossila bränslen tar miljontals år, finns det inget sätt att fylla på utbudet. Detta är en icke förnyelsebar energikälla som kommer att användas upp someday om andra energikällor inte utnyttjas.
Miljöhänsyn

Mining för kol, speciellt den praxis av bergstopp borttagning, förstör hela landskap. Detta påverkar djurlivet i och runt området och får luft-och vattenföroreningar. Oljeutsläpp kan skada fåglar, marint liv, marina ekosystem och fiske-och turistindustrin.
Freedom

Många oljereserver är utomlands. Övriga länder styr priset på råolja, och denna kontroll över energin ger dem inflytande med statliga beslutsfattare. Beroendet av länder som inte har vårt bästa för ögonen sätter vår frihet på spel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134665.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.