Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Effekterna av överdriven Sot i Exhaust

Sot kommer från förbränningsmotorer, som i de flesta bilar, lastbilar och bussar som täpper våra vägar varje dag. Sot orsakas av ofullständig förbränning och kan betyda att det är något fel med motorn i bilen, att dess olja kan behöva ändras eller något inom själva motorn nöta. Oavsett vad som är fel med motorn, det finns ett antal miljö-och ogynnsamma hälsoeffekter som kan uppstå till följd av överdriven motor sot från bilar. Smog

Stora mängder sot i luften kommer att orsaka vad som vanligen kallas smog i en stad eller tätort. Detta består av ett moln av sot och andra föroreningar samlas i luften och sitter över en stad. Även detta skapar vackra solnedgångar, är det fruktansvärt för allt som andas det, allt från husdjur till fåglar till människor. De flesta städer som har allvarliga smog problem är stora ettor i områden där smog kan inte fly på grund av omgivande bergen, som Los Angeles och Mexico City. Många platser med smog problem har gjort framsteg för att se till att alla bilar på deras vägar inte har alltför sot i deras avgaser genom smog kontroller.
Dirty Structures

Sotpartiklar i luften på grund av att uttömma kommer att flyta ett tag innan man kommer ner och ansamlas på marken. På platser med smog problem, avgör denna sot tillsammans med andra föroreningar på byggnader, bostäder och bilar som det slutligen faller från himlen eller kommer ner med hjälp av regn eller vind. Detta kommer ofta lämnar en dammig grå eller svart film på ytor av konstruktioner eller bilar, vilket gör dem ser smutsig eller oattraktiv. Från denna, biltvätt och byggindustrin rengöring frodas i dessa lokala ekonomier, eftersom det alltid kommer att finnas vissa sot att städa upp.
Hälsoproblem

Det finns många hälsoproblem som är förknippade med områden med stora mängder sot i luften, bland både människor och djur. Dessa inkluderar respiratoriska problem, som de som bor mitt i den föroreningen ständigt andas in partiklar av sot, vilket kommer att samlas i lungorna. De som redan har andningsproblem eller som är känsliga för vad de andas kommer förmodligen inte att kunna leva i dessa miljöer. Slemhinnor, gillar ögon och näsor, kan också bli irriterad på grund av stora mängder sot i luften och allergier som har varit frånvarande i någon för åren kan uppstå på grund av sot känslighet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134372.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.