Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Nackdelar och fördelar av elbilar

Elbilar användes ursprungligen under pre-viken oljepriset högkonjunkturen då energi-och transportbehov var betydligt mer begränsad. I den 21: a århundradet, har begreppet återvänt till centrum i amerikansk transport, eftersom olja är en dyr, knappa och ändliga resurs. Enligt Hybrid Cars.com, idag uppskattningsvis 5.000 fordon körs enbart baserat på el. Den högsta koncentrationen av dessa fordon är i Kalifornien. Som med alla andra typer av fordon, elbilar kommer med en uppsättning av fördelar och nackdelar. Kräver ingen olja


faktum att elbilar behöver ingen gas eller diesel är deras största fördel. Bilen körs på en elektrisk motor i stället för en motor som behöver bensin för att starta. I stället för en bensinmotor, har en elektrisk bil en elektrisk motor. Att elmotor får ström från en DC regulator placerad under huven. Regulatorn får sin ström från ett laddningsbart batteri som laddas när du ansluter bilen till laddaren. Bilen vet hur mycket makt att använda eftersom gaspedalen ansluten till potentiometrar (som är synliga motstånd) som signal till styrenheten hur mycket makt för att leverera till motorn (precis som gaspedalen skulle i en vanlig bil). Den el för sådana bilar orsakar mindre skada på miljön än raffinaderier som producerar bensin. Dessutom är en elbil billigare att köra och underhålla eftersom den inte är beroende av fossila bränslen, som fortfarande är föremål för höga priser.
Miljövänlig

växthusgaser är ett hett ämne för kontroverser, med debatt inriktad på växthuseffekten av utsläpp. En elbil är ett nollutsläpp fordon. Enligt Hybrid Cars.com, en övergång till elbilar i bara en handfull stora amerikanska städer kunde få ner utsläppen av kolmonoxid och kolväten från en jättestor 98 procent i städerna.

ineffektivt för hållbar användning

Den största nackdelen med elbilar är att de inte är praktiskt för en varaktig användning. Elbilar kan inte hålla en avgift för långa tidsperioder. I genomsnitt är det möjligt för bilen att köra mellan 50 och 130 miles på en åtta timmars laddning. Vidare laddar fordonet är svårt när på väg, eftersom det inte finns någon elektrisk motsvarighet till en bensinstation. Elbilar kan köra upp till samma hastighet som vanliga bilar, men tenderar att ha mycket jämnare och tystare åkning än vanliga fordon, vilket kan göra körningen mer angenäm. Men elbilar tenderar också att vara på små sida, eftersom ett större fordon skulle kräva ett större batteri och mer frekvent laddning. Ett extremt exempel på en liten elbil är den trehjuliga elektriska fordon som tillverkas av Myers motorer som passar endast en passagerare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134251.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.