Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Natural Gas Engine Säkerhet

Department of Energy påstår att komprimerad naturgas ( CNG ) bilar är lika säkra som vanliga bränsledrivna fordon . Förutom att uppfylla Federal Motor normer för fordonssäkerhet , CNG - drivna fordon har extra säkerhetsfunktioner inbyggda i. Fuel Säkerhetsfunktioner

Eftersom CNG är lättare än luft , kommer det inte pöl som gas eller diesel . Om det finns en läcka , kommer det avdunsta helt enkelt . CNG har ingen märkbar lukt . På grund av detta , är ett tydligt skadlig luktämnen till alla CNG som en varning till läckage .
Tank Säkerhetsfunktioner

Den största faran i CNG - drivna fordon vilar ackumulatortanken . Om en tillräckligt stor gnista skapas under bristning eller bristning webbplatsen utsätts för en öppen låga , kommer bränslet antänds . Som ett resultat , CNG tank cylindrar är betydligt tjockare och starkare än vanliga bränsletankar . CNG -tankar skall kunna motstå en 30 - kaliber bullet penetration utan brott och kastas in i en brasa . CNG tank cylindrar måste inspekteras vart tredje år eller 36.000 miles och har en livslängd som sträcker sig från 15 år till 25 år .
Tankning säkerhetsfunktioner

hemtankning kompressorer hakas in i hushållets naturgas linje och har säkerhetsfunktioner inbyggda för att förhindra att enheten fungerar som om den inte är korrekt ansluten och automatiskt stänger ner om en läcka upptäcks .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134538.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.