Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Biodiesel Bränsle Gjort med alger

Med tecken på bränslebrist och effekterna av den globala uppvärmningen blir allt mer uppenbar, forskare fortsätter att söka efter renare förnybara bränslen. Alger kan mycket väl vara framtidens bränsle. Använda alger för att producera bränsle började så tidigt som på 1950-talet, då forskare studerade alger produktion metangas. Idag är alger bli ett alternativ för biodiesel bränsle produktion. Biodiesel Bränsle

Biodiesel bränsle är ett förnybart substitut för diesel som framställs av fossila bränslen. Olika naturliga oljor, fetter och fetter kan omvandlas till biodiesel, vilket kan hjälpa drastiskt minska halterna av växthusgaser. Inte bara producerar biodiesel bränsle renare utsläpp, men dess mycket produktion avlägsnar koldioxid från luften, vilket sänker föroreningar. Flera arter av alger har studerats för sin förmåga att producera naturliga oljor som kan omvandlas till naturligt bränsle.
Typer av alger

mikroalger är mycket primitiva former av växter . Av samma fotosyntesen växter används, omvandlar mikroalger koldioxid i miljön, och butiker som energi i lipider. Den mikroalger studeras oftast för biodiesel produktion delas in i två kategorier. Blågröna alger är mycket nära i struktur till bakterier. Det finns cirka 2.000 rapporterade arter av denna kvävefixerande alger. Golden alger är närmare till sin struktur kiselalger. De flesta av de beskrivna 1.000 arter finns i sötvatten.
Historia

För mer än 20 år, har forskarna studerat alger för användning i biodiesel bränsle produktion. I Förenta staterna inrättade Carter Administration US Department of Energy 1978. Som svar på energikrisen på 1970-talet, började Department of Energy studera alternativa bränslen, såsom de som produceras av alger. Den vattenlevande arter var utformat för att specifikt studera alger och andra vattenlevande organismer för biodiesel bränsle produktion. Även om programmet stängdes 1995 på grund av nedskärningar, fortsätter forskningen vid universitet och andra myndigheter runt om i världen.
Betydelse

Enligt National Renewable Energy Lab rapport om vattenlevande arter Program, "Sätt helt enkelt, mikroalger är anmärkningsvärt och effektiva biologiska fabriker som kan ta ett avfall (zero-energi) form av kol (CO2) och omvandla den till en hög densitet flytande form av energi (naturlig olja) . " (Se referens 1, s. 3) mikroalger kan producera 10.000 liter bränsle per hektar per år jämfört med bara 70 liter från sojabönor och 230 liter från majs.
Production
< p> En av de största fördelarna för att använda alger för att producera bränsle är att alger kan växa i ett antal klimat och miljöer. Medan traditionella grödor, såsom soja och majs, måste odlas på bördiga jordbruksmark, kan algerna frodas i dammar, havet och även öknen. Forskare håller på att utveckla nya varianter av alger för att optimera naturliga oljeproduktion. Som John Morgan förklarar på Purdue University News hemsida, "Alger lagra nu några av sina kol som lipider, men inte tillräckligt för att vara användbar i att producera biodiesel. Vi måste genetiskt konstruera dem att öka mängden lipider som de ackumuleras."
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134339.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.