Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Typer av alternativa energikällor

Eftersom traditionella energikällor, såsom olja, gas och kol, så kallade fossila bränslen, snabbt nedbrytande och behovet av mer energi ökar exponentiellt, har behovet av alternativa energikällor blivit en global angelägenhet . Alternativa energikällor kan indelas i två huvudkategorier: förnybara och icke förnybara. Förnybara alternativa energikällor är de som drivs av natur, såsom vind, sol, vatten, växter och hav tidvatten och strömmar. Jordvärme och vätgas energi, men definitivt alternativ till fossila bränslen, kan klassificeras som antingen förnybara eller icke förnybara energikällor, beroende på hur de produceras. Kärnkraft är nonrenewable alternativ energi. Vind

Vindkraften har tagits tillvara för hundratals år. Tidig perser, kinesiska och senare människor runt Medelhavet, den flamländska och holländska allt berodde på vindkraftverk för att mala säd och pumpa vatten.

2009 vindkraft generation läggs endast 9 procent av de 8 procent el energiförbrukning i USA. I juli 2008 föreslog den amerikanska Department of Energy en energieffektivitet och förnybar energi rapporten att projekt som vindkraft generation kommer att bidra med 20 procent till USA elförsörjning till 2030. Addera Solar

Med uppfinningen av solcellen, tack vare franska fysikern Alexandre-Edmond som ges äran för att ha uppfunnit solceller solcell, och amerikanerna, Charles Fritts, Russell Ohl, plus andra forskare vid Bell Laboratories, solenergi bidrog med 1 procent av de 8 procent av förnyelsebara resurser som förbrukats i USA för el under 2009.
Vattenkraft

Vattenkraft, eller vatten makt, har använts av människan sedan grekerna och romarna använde hjul vatten för att vända kvarnen stenar som malda säden och konstbevattnade grödor. Under 2009 vattenkraft ledde alternativa förnybara energikällor lista för att göra elektricitet genom att bidra 35 procent av den totala förnybara energin förbrukas i USA för detta ändamål.
Biomass

Biomassa eller energi som skapas av animaliskt eller vegetabiliskt rester eller avfall 6 procent av de 8 procent av förnybar energi som används för el i USA under 2009. Biogas kommer från en blandning av metan och koldioxid - energi från träavfall, såsom sågspån, byggavfall och trävaror skrotar tillverkning, gräs och energigrödor ensilage, såsom alfalfa, vete, korn, klöver, rajgräs, majs och rovor. Det är också gjord av livsmedelsförädling biprodukter av kött, mejeriprodukter, ost vassle, Ärtskal, grönsaker och andra växter och animaliskt avfall. Andra källor är skogsavfall, såsom gallrade träd, lemmar, träig skräp, och toppar kvar efter avverkning.
Biobränslen

Biobränslen också utgöra genomförbara bränslealternativ. Etanol är ett bränsle som tillverkas av sockerarter som finns i sockerrör, durra, majs, vete, cornstalks, frukt och grönsaker avfall som omvandlas till sprit, som används i kombination med bensin. Biodiesel, kan en kombination av alkohol eller metanol, animaliskt fett och vegetabilisk olja, ersätta fossila bränslen i dieselmotorer.
Nuclear

Kärnenergi kommer från kraftverk som omvandlar energi från fasta keramiska urankutsar till elektricitet. Nuclear Energy Institute hävdar att en uranbränsle pellets, ungefär storleken av en fingertopp, innehåller energi motsvarande 149 liter olja, £ 1780 kol eller 17.000 kubikfot naturgas. Enligt US Energy Information Administration hemsida, bidrog kärnkraftsproducerad el 9 procent av alla amerikanska energiförbrukning för el under 2009.
Jordvärme

Jordvärme, från de grekiska orden "geo" som betyder jord och "termisk" som betyder värme, är värmen i jorden från radioaktivt sönderfall och ursprungliga tillskott, eller bildandet av jorden. Olika metoder för att fånga geotermisk energi varierar från naturligt förekommande varmvatten och ånga som kommer från jorden för elproduktion eller producera vatten för direkt användning till sprickbildning bovar och pumpa vatten genom den. Denna typ av alternativ energi är både förnybar och nonrenewable.The mängd varm ånga från gejsrar i en ång område i norra Kalifornien sjönk efter en elektrisk anläggning drog mer termiska enheter från dem än de producerar.

Enligt Marilyn Nemzer, Deborah Page och Ann Carter i sin bok "Energi för Keeps", geotermisk experter hävdar att på grund av särskilda geologiska förhållanden, geotermisk energi kan driva 100 procent av 39 länders energibehov. "Se Resurser 7"
Hydrogen

alternativ energi hydrogen kan eller inte kan vara en förnybar resurs, beroende på vilken metod som används för att fånga den. Om förnybara resurser, såsom sol, vind, eller vattenkraft, används för att tillverka el som separerar vatten till vätgas och syrgas, då det anses förnybar energi. Men som av 2010, kom cirka 95 procent av väte bearbetas i USA från fossila bränslen, främst naturgas. Fossila bränslen, såsom kol, värmer ångan används för att skapa den höga temperaturen och trycket som behövs i produktionen, så vätgas, i detta fall anses vara en alternativ energi, inte en förnybar en. Addera Ocean Energi

Ocean vatten kan producera två typer av energi: intermittent mekanisk energi som genereras av vågor och tidvatten och konstant termisk energi som genereras av värmen från solen. Elektricitet kan alstras av både termisk energi och mekanisk energi, även om den mekaniska energi kräver mekaniska anordningar för att konvertera den till elektricitet medan termisk inte. Addera Wood

Trä har varit en energikälla långt innan petroleumbaserade bränslen hittades. Ännu så sent som 2009 gjorde energi från brinnande trä upp 24 procent av USA: förnybar energi för elanvändning. Den Cooperative Extension Service på University of Alaska Fairbanks påstår att trä kostar mindre att värma hemmet än andra bränslen. Ett diagram på hemsidan visar att björken har ett energiinnehåll på 23.600.000 BTU per sladd i jämförelse med el, som har 3.413 BTU /kWh, och propan, som har 91,800 BTU /gal.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134638.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.