Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Gas Mätarställning användning av etanol Vs. Vanlig bensin

Etanol är ett alternativt bränsle ingår i några procent i de flesta bensin du köper på pumpen. Vissa bilar kan köras på både bensin och etanol. Identifiering

Etanol är etylalkohol, som är tillverkad av växtmaterial, såsom spannmål, majs, eller växt-och trädgårdsarbete avfall. Etanolen framställs genom fermentering av växtmaterial. Bensin är ett fossilt bränsle som raffineras ur petroleum som används för att driva de flesta fordon.
Effektivitet

Enligt en studie från 2008 vid University of Minnesota, etanol endast producerar 25 procent mer energi än de fossila bränslena det tar att bearbeta biobränsle till etanol.
Fun Fact

Minnesota är etanolen huvudstad i USA. Delstaten Minnesota har mer etanol stationer än någon annan stat (se referens 3). Minnesota har många lantbrukare som levererar biobränslen som förvandlas till etanol.
Miles per gallon

Enligt "Etanol Förklarat," när man använder etanol till bränsle en etanol-klar fordon i stället för bensin, droppar bränsleekonomi 20 till 30 procent.
Kostnad

Priserna på gas och etanol varierar. Etanol är vanligtvis något billigare per gallon än bensin, men bensin får upp till 30 procent mer körsträcka per gallon, så etanol hamnar kostar mer per mil än bensin.
Patriotism
< p> Vissa konsumenter är villiga att betala mer per mil för etanol eftersom det är hemmagjort. En majoritet av de fossila bränslen som används i USA kommer från utlandet. Etanol är jäst från biodrivmedel odlas i USA. Stöd etanol innebär att stödja lokala bönder snarare än utländska intressen olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134141.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.