Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vad händer om jag lägger E85 i min bil?

E85 är en majs-baserad etanol som produceras i USA. Även E85 är oftast billigare än bensin, bör den endast användas i bilar som har utformats eller kompletteras för E85. Försök att använda E85 i ett fordon som inte utformats för att bränna E85 kommer att resultera i dålig prestanda, och kommer sannolikt att orsaka skador motorkomponent. E85 Definierad

E85 innehåller 85 procent denaturerad bränsle etanol och 15 procent konventionell petroleum bränsle. E85 - vilket är en del av arbetet för att minska USA: s beroende av utländsk olja - produceras inom landet genom att bearbeta majs, och är alltså en förnybar energikälla. Det amerikanska Department of Energy påstår att E85 ger lägre kolmonoxid och koldioxidutsläpp jämfört med traditionella petroleum bränslen.
Flexbränslefordon

Fordon som är byggda för att säkert köra E85 kommer att kallas flex-fuel-fordon av tillverkaren. Det bör finnas en flexifuel-dekal placerad på bränslet dörren, eller genom chassinumret. Många tillverkare, såsom Ford och General Motors, producera flexifuel-versioner av sina populära modeller. För att säkert köra E85, dessa bilar brukar ha modifierade bränsle-leveranssystem och sensorer bränsle.
Fallgropar använda E85 Felaktigt
p Det finns två problem med rinnande E85 i en bil som inte är förberedd för E85. Först, är E85 mer frätande än traditionella petroleumbränslen och därmed kommer att orsaka skador på gummi komponenter, såsom bränsleledningar, i ett fordon ej avsedda för E85.

Andra, E85 innehåller mindre energi per volym jämfört med petroleum. Detta innebär att om bilens motor dator har programmerats att köra E85, kommer datorn inte att kunna kompensera fullt ut för reducerad energi E85, vilket magra driftsförhållanden, misständningar och därmed utsätta kolvar och ventiler till ökad stress och slitage.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134485.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.