Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur Återvinn Biobränsle

Biobränslen är en grön energikälla som vanligtvis är gjord av återvunnen matolja. Produktionen av biobränsle efterlämnar överskott glycerin som en biprodukt. Denna glycerin innehåller metanol rester som måste tas bort innan du kan göra något med det. För att bli av med metanol, bara koka bort det i ett väl ventilerat utrymme på en värmeplatta. Med metanol avlägsnas, vänster över glycerin återvinns till en mängd olika produkter, är den vanligaste av dessa tvål. Använd alltid skyddshandskar vid hantering av katalysatorn, eftersom det kommer att bränna huden. Saker du behöver
Glycerin
Värmeplatta
stål potten
Pitcher
Sil
Kallvatten
Catalyst
Gummihandskar
trä klipp sked
-På termometer
plastbehållare Eteriska oljor
Knife
Visa fler instruktioner
1

Värm glycerin tills den är rinnande. Detta kommer att vara ungefär en temperatur på 75 grader Celsius.
2

Sila den uppvärmda glycerin för att avlägsna eventuella partiklar eller föroreningar. Sila glycerin i en separat kanna den åt sidan tillfälligt.
3

Blanda katalysatorn lösningen. För varje liter eller glycerin du återvinning, måste du blanda 30 gram din valda katalysator med 100 ml kallt vatten, enligt Graham-laming.com hemsida. Lye, pottaska eller natriumhydroxid är alla möjliga katalysatorer. Rör om vatten /katalysator-blandningen tills katalysatom upplöses. Detta kommer att orsaka den för att värma upp naturligt. Bifoga en termometer på behållaren och titta för det svalna igen.
4

tillbaka glycerin i grytan och lägg tillbaka den på värmekällan. Häll långsamt katalysatorblandningen in i glycerin. Rör om för att fullt ut införliva katalysatorn i glycerin.
5

Låt blandningen på värmekällan och fortsätt blanda det mellan 10 och 20 minuter. Blandningen måste hållas uppvärmd, men inte så varm att den orsakar blandningen att skumma, så håll ett öga på det. När du ser bubblor börjar bildas, sänk värmen.
6

Kontrollera soliditet blandning. Kör den sida av sked genom toppen av blandningen. Om linjen skapas av sked förblir under några sekunder, varefter blandningen är klar. Kontrollera igen var 15 minuter tills du kan göra det här.
7

Tillsätt eteriska oljor eller andra dofter för att ge tvålen en behaglig doft och blanda den i ordentligt.
8

Häll blandningen i en plastbehållare utan att skrapa sidorna av potten. Fyll behållaren tills den når den önskade tjockleken. Täck behållaren för att hjälpa sakta avkylning. Tvål som kyler för snabbt kommer att separera.
9

Låt tvålen för att ställa i 24 timmar. Tvålen är inställd när fingrarna inte längre lämna en fördjupning i ytan. Väl inställd, avslöja tvål och låt den torka i ytterligare 24 timmar.
10

bort tvålen från behållaren och skär den i mindre bitar med en upphettad kniv. Låt tvålen sitta i ungefär en vecka innan du använder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134526.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.