Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är för-och nackdelarna av gasdrivna bilar?

Bilar som drivs alternativa bränslen växer i popularitet, med bilar nu tillgänglig som körs på naturgas. Naturgas fordon, eller NGVs, kan köras på komprimerad naturgas (CNG) eller flytande naturgas (LNG). Som med andra alternativa bränslen, som kör en bil på naturgas har både fördelar och nackdelar. Pros

I jämförelse med konventionella bilar som drivs med diesel eller bensin, naturgas fordon har lägre utsläpp. Ägare av NGVs visar att fordonen håller längre och oftast kräver mindre underhåll. Den bränsleekonomi, acceleration och marschfart på en NGV är typiskt inte mindre än den hos en konventionell bil. Om ägaren refuels hemma, är den relativa energikostnad av naturgas signifikant mindre än den för bensin. En annan fördel är ökad US energisäkerhet, eftersom majoriteten av naturgas som bränsle är inhemskt producerade. Det kan finnas skattemässiga fördelar med att köpa en naturgas-drivna fordon, som federala och lokala krediter finns tillgängliga.
Nackdelar

Eftersom naturgas har ett lägre energiinnehåll än diesel eller bensin, är den drivande intervallet en naturgas fordon vanligen lägre. Dessutom är inköpskostnaden för en NBV flera tusen dollar högre än en jämförbar bil kör på bensin. Tillgången på komprimerad eller flytande naturgas är ojämn, och tankställen som erbjuder naturgas är relativt sällsynta. Hem tankning bär inneboende faror med brännbarhet av naturgas.
Safety

Enligt US Department of Energy, NGVs är så säkra som bensin eller dieseldrivna fordon, totalt. De bränsletankar i naturgas fordon är konstruerade för att tåla extrema temperaturer och kraftiga stötar. I händelse av en krasch, skulle komprimerad naturgas avdunsta till luften, snarare än puddling under fordonet som bensin eller diesel. Detta kan vara en säkerhetsfunktion, eftersom den avdunstande naturgas är osannolikt att antändas när den har lämnat tanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134353.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.