Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Vilka är fördelarna med Metanol

Metanol - även känd som träsprit - är en lätt, flyktig, färglös, brandfarlig vätska som används som ett frostskyddsmedel, lösningsmedel, bränsle och denatureringsmedel för etanol. Dessutom är denna alkohol som används för produktion av biodiesel genom transförestring reaktion. Metanol användning minskat dramatiskt sedan 1990-talets början och beslutsfattare bil inte längre tillverka fordon som körs på den. Fördelar

Metanol erbjuder flera fördelar som ett alternativt bränsle. Först, är dess tillverkningskostnad relativt låg. Det finns ett överflöd av kolbaserade råvaror som producerar metanol. Exempel på dessa råvaror är naturgas, kol och biomassa. Som ett resultat, kan metanol användas stöd i minskningen av Förenta staternas beroende av importerade bränslen. Andra fördelar är lägre utsläpp, högre prestanda och lägre risk för brandfarlighet jämfört med bensin.
Production

Metanol är metan med en vätemolekyl ersatts av en hydroxylradikal (OH ). Processen börjar när ånga reformer naturgas för att skapa en syntesgas. Därefter syntesgasen inmatas i ett reaktorkärl. Processen resulterar i produktion av metanol och vattenånga.
Metanol vs Etanol

Metanol och etanol är två alkoholer som kompletterar varandra. Deras prestanda och utsläpp är ganska lika. Båda alkoholerna har en enda kokpunkt och ett högt latent förångningsvärme. Nationalekonomin av metanol är mer gynnsamma än etanol, vilket gör det till ett bättre val för att ersätta petroleumbaserade bränslen.
Nackdelar

luft-till-bränsle blandning av metanol är rikare än bensin. Som ett resultat, tar en tank bensin du cirka 70 procent längre än en samma storlek tank med metanol. Metanol är också mer korrosiva än bensin. Följaktligen måste alla delar som utsätts för metanol kunna motstå dess frätande förmåga. Även små mängder finns naturligt i den mänskliga kroppen, är metanol ett mycket giftigt ämne och kan vara farligt vid förtäring eller inandning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134748.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.