Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur får vatten som separerats från olja på ett oljefat

Separera vatten från olja är nödvändigt om du gör biodiesel eller köra din bil på avfall vegetabilisk olja. Teknikerna i den här artikeln kommer att fungera för eldningsolja eller fordonsindustrin olja samt även värma dessa oljor rekommenderas inte. Saker du behöver
Sifon slang eller pump (hand eller elektriskt) katalog Five-liters hink
Elpatron (tillval)
Visa fler instruktioner
1

För bästa resultat trumman med olja och vatten bör vara ostörd, och hålls vid över 60 ° C. Den naturliga beteende olja och vatten är att separera, med oljan stiger till toppen och vattnet sjunker till botten. Emellertid är vegetabilisk olja tjocknar vid lägre temperaturer och den naturliga separation hämmas. Vid 80 ° komplett vatten och olja separation kan inträffa inom några timmar, medan vid 40 ° kan det ta flera veckor. Om trumman är vid rätt temperatur oljan kan redan separeras och du kan gå direkt till steg 3. Eldningsolja och motorolja inte tjockna inte hur vegetabilisk olja gör och skulle separera från vattnet även vid lägre temperaturer.
2 p Om temperaturen är för låg för adekvat separation (eller om du inte har lyxen att vänta), och flytta pipan är inte ett alternativ, måste du antingen överföra blandningen en hink i taget till en container i en varm plats, eller värma pipan och /eller dess innehåll. Kommersiella doppvärmare kan värma blandningen i trumman för att möjliggöra en ändamålsenlig separation. Försök inte värme eldningsolja eller motorolja, eftersom detta kan vara farligt.
3

att ta bort den separerade oljan måste du sug det från början i en hink på marknivå . Många järnaffärer säljer en liten pump som ansluts till en elektrisk borrmaskin och överför vätskor genom två slangar. Bara vara säker på att du slutar pumpa innan du kommer till vattennivån under oljan.
P Om du vill ta bort vattnet från trumman, lämna oljan bakom, måste du använda en pump och en slang som kommer att nå till botten av trumman. En sifon fungerar bara när man flyttar vätska från en högre nivå till en lägre nivå. Titta noga efter den punkt där vattnet är borta och pumpen börjar dra olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134174.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.