Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hemlagad Alternative Fuel Vehicles

Även om det finns många hybrid och alternativa bränslen som redan finns på marknaden, med många fler på väg, skulle vissa uppfinningsrika människor hellre konvertera sina befintliga bil att ta alternativa bränslen. Vissa konverteringar till en hemmagjord alternativt drivmedel är enklare än andra, men alla omvandlingar kommer att ge en spännande utmaning för dem som tar sig an uppgiften. Vanliga omvandlingar

De tre vanligaste typerna av alternativa bränslen omvandlingar inkluderar anpassa en diesel fordon att köra på vegetabilisk olja, som möjliggör en bil att köra på el samt utrustas ett fordon att köra på E85 etanolbränsle. Varje renovering har olika för-och nackdelar, samt konvertering till E85 eller vegetabilisk olja är säkert lättare än att konvertera till elkraft.
E85 Etanol omvandlingar

lättaste av de tre omvandlingar som beskrivs, konvertera ett fordon att köra på E85, kräver tillsats av en dator komponent lämna bränsleinsprutarna öppet lite längre. Eftersom E85 inte innehåller lika mycket energi som vanlig bensin, kräver att fordonet mer bränsle för att köra. En populär enhet som ska användas för denna omvandling kallas FlexTek, eftersom detta system har också en strömbrytare för att gå tillbaka till rätt bränsle injektor timing för vanlig bensin. Vid denna omvandling

, är det viktigt att notera att du kan förlora en del bränsleekonomi. Installera en high-flow luftfilter och god pluggar kvalitet tändstift, byta olja med jämna mellanrum och byta ut din bränslefiltret vid behov kan hjälpa till att kompensera för denna förlust.

E85/ethanol bränsle finns på många bensinstationer nu, vilket gör detta till en bekväm switch för många människor som är angelägna om att vara mindre beroende av utländsk olja.
Diesel till vegetabilisk olja Konvertering

Ett av mest populära omvandlingar med i nyheterna är från diesel till vegetabilisk olja. Populära eftersom ofta fordonsägare kan få vegetabilisk olja från restauranger för gratis, är dessa ofta kallas "fett bilar." Med en två-tank-system, kan fordonen starta upp och stänga ner under diesel makt, men kan köras på filtrerad avfall vegetabilisk olja. Nyckeln till en lyckad omvandling innefattar uppvärmning av tanken som håller den vegetabiliska oljan, så att den inte koagulerar i kallt väder. Du kan köpa kit från företag som GreaseCar.com eller skapa din egen. Som med etanoldrivna fordon, måste bränslefilter bytas, efter behov, och kontrolleras ofta.

Vegetabilisk olja kommer att ge förare om samma bränsleekonomi som vanlig diesel, men som tidigare påpekats, vegetabilisk olja kan ofta erhållas från restauranger, som annars måste betala en avgift för att lämna detta avfall. Tänk på att oljan måste filtreras före användning. Addera Electric Conversion

mest tidskrävande och kostsam omvandling av tre anpassar sig till el. Detta kräver avlägsnande av förbränningsmotorn som driver bensindriven fordon och lägga till en elektrisk motor, batterier och ett utlopp på ditt fordon. Som med andra konverteringar, kan kit erhållas som omfattar en komplett elektrisk drivlina, eller så kan du göra en del efterforskningar och pussla ihop din egen elmotor.

Fullt elbilar ger nollutsläpp och kan ge tillräckligt med ström för någonstans från 60 till 80 miles av att köra på en enda laddning. Laddningstiden beror på vilken typ av använda batterier, men kan vara så lite som sex timmar.
Andra omvandlingar
p Det finns många andra sätt att konvertera din bil att använda alternativa bränslen metoder, bland annat till hybrid-elektriska fordon och biodiesel, vara så säker på att göra din forskning för att avgöra vilken metod som skulle vara bäst för dig och ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134150.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.