Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Länder som använder naturgas för Auto Fuel

Om 80 länder använder naturgas som auto bränsle i december 2010. Naturgas, eller komprimerad naturgas (CNG), kostar cirka 50 procent lägre än bensin när de levereras till ett hem, och cirka 25 procent mindre vid en påfyllning station. Det är ett bra alternativ till bensin och biodiesel på grund av renare utsläpp. Länder som producerar naturgas

Trinidad, Iran, Ryssland och Qatar är gas-rika länder. De tre sistnämnda har ungefär 60 procent av världens naturgas, och i oktober 2008 enades de om att arbeta tillsammans i projekt utan att skapa ett OPEC-liknande, pris-kontrollerande organisation. Detta beror, i 2001, var den gas exportländer Forum skapats för att ge en stark röst för de exporterande länderna. Metoden att exportera naturgas är olika så något sätt finns för att styra prissättningen, till skillnad från OPEC.
Topp 5 användare av naturgas

På toppen av listorna för användare av naturgas är asiatiska och sydamerikanska länder. Pakistan toppar listorna med mer än 2,5 miljoner fordon som drivs med naturgas. Iran, Argentina, Brasilien och Indien har alla mer än 1 miljon naturgasfordon. De har också tusentals refill stationer, enkelt serva dem som investerar i NGVs. Varje land har nämnts som förstå de miljömässiga och ekonomiska fördelar för regionen och dess konsumenter.
Högsta andelen NGVs

Vissa länder kanske inte har den lejonparten av marknaden för fordon och påfyllning stationer, som förhållandet mellan bilar i regionen att antalet NGVs kan bli hög. På toppen av tabellen, cirka 60 procent av bilar som kör på Pakistans vägar är naturgas-drivna. Andra är Armenien, belägen vid den östra gränsen av Turkiet, som har 32 procent av sina bilar som drivs med naturgas.
Naturgas i USA
USA har den mest fordon som färdas på dess vägar. Kina kommer på andra plats med 140 miljoner bilar.

Även den amerikanska regeringen har en betydande flotta av naturliga gasdrivna bilar, är konsumentmarknaden mycket mindre. Den enda större tillverkaren av NGVs är Honda, som producerar endast ca 600 Civic GX modeller per år. De flesta av dessa bilar kan hittas i Kalifornien eller New York. I USA har de flesta fordon färdas sina vägar, och av 250 miljoner fordon, är endast cirka 112,00 drivs av naturgas. Det rangordnar 14th i världen av stora länder som använder naturgas som automatisk bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134729.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.