Svenska Bil >> bränslen >> alternativa bränslen >> Content

Hur man ökar oktantalet för etanol

oktantalet av bränsle är knuten till dess prestanda och hastighet för förbränning i ett fordons motor. Ju högre oktantalet i ett bränsle, såsom etanol, kommer desto långsammare är bränsleförbrukningen och mindre benägna att motorn kommer att "slå". När bränslet brinner för fort, kommer ett fordons motor "knacka" och kan även tillfälligt sluta arbeta. Öka oktantalet för etanol kan öka fordonets prestanda. Instruktioner
Etanol Energi
en

Etanol är härledd från ett alternativt bränsle som framställs av stärkelse som ingår i korn såsom sockerrör, durra, korn och majs. Etanol har ett högt oktantal, cirka 113, jämfört med 107 för metanol och 86 94 bensin. Etanol brinner också rent grund av dess höga oktantal.

Öka oktantalet av etanol kan förbättra en motors effektivitet. Förutsätt inte att använda bränsle med en hög oktantal automatiskt kommer att öka effektiviteten. Med rätt oktan bränsle som lämpar sig för din motor bränsleavgivningssystem är av största vikt.
2

Kolla statliga etanol märkning lagar. Du kan utvärdera och höja oktantalet på din etanolbränsle med en bärbar alkoholbränsle testkit eller bärbar oktan analysator meter. En bärbar alkoholbränsle testkit kommer i en ficka storlek och kan återanvändas, vilket gör testning oktantal enkel och exakt. Detta kommer att hjälpa dig att använda rätt rating bränsle oktan för din motor.

Höja oktantalet genom att köpa högkvalitativt bränsle och tankning ofta, var och en till två veckor, för bästa resultat. Också hålla din motor väl trimmad och smorda och följ tillverkarens rekommenderade underhållsplan.
3

Etanol absorberar fukt från omgivningen. Mellan 90 och 100 dagar, om den inte används, går in etanol i din bensintank eller motorn en "fas separation" stadiet, där två lager av vätska är synlig. Efter fasseparation, etanol drastiskt förändras, med dess oktantal glida med så mycket som tre punkter. Till exempel, om du har köpt 110-oktan etanol gas, efter fas separation, kommer du att få en 107 oktantal eller lägre, vilket kan vara skadligt för motorn. En strategi för att öka etanolens oktantal är att bränna bränslet så snart som möjligt innan fasseparation inträffar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/alternative-fuels/134428.html

Previous:
Next:

alternativa bränslen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.